FC Twente benadelende Higler fluit zaterdag Willem II - FC Twente

Aanstaande zaterdag om 20:00 uur wordt in Tilburg afgetrapt tussen Willem II en FC Twente. Het is het treffen tussen de nummers elf en zes van de eredivisie. Het verschil in punten is vier in het voordeel van de Tukkers.

De KNVB heeft besloten dat Dennis Higler de wedstrijd in goede banen moet gaan leiden. Hij zal worden geassisteerd door Van Dongen en De Vries terwijl Gansner is aangesteld als de vierde official. Oostrom is aangesteld als VAR en zal op zijn beurt worden geassisteerd door Weterings.

Higler benadeelde FC Twente eerder dit seizoen tijdens de uitwedstrijd bij Feyenoord. Hij was de VAR en weigerde in te grijpen na de schandalige overtreding van Geertruida op Zerrouki. Op dat moment stond FC Twente met 1-0 voor.

Gele en rode kaarten

Het wordt voor Higler de 19e keer dat hij FC Twente fluit in competitieverband. Tijdens de wedstrijd die hij FC Twente floot werd er gemiddeld 3,55 gescoord per wedstrijd. Higler trok in de 18 voorgaande edities 53 keer geel waarvan 27 voor een speler van FC Twente en 26 voor een speler van de tegenstander.

Twee keer trok Higler de rode kaart. Dit gebeurde in de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Twente op 15 september 2019. Nakamura kreeg in de blessuretijd van de eerste helft rood en Pinto van Fortuna Sittard in de 86e minuut. FC Twente won de wedstrijd wel met 3-2.