Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente bereikt akkoord en gaat zaakwaarnemer 6,3 miljoen euro betalen

FC Twente bereikt akkoord en gaat zaakwaarnemer 6,3 miljoen euro betalen

FC Twente heeft een akkoord bereikt met Matias Bunge, de zaakwaarnemer van Jesus Corona. Bunge had nog 6,3 miljoen euro tegoed van FC Twente na de transfer van Corona naar Porto, maar dat geld is al tijden verdwenen. Dit werd in crisistijd gebruikt om de gaten te vullen.

Volgens FC Twente directeur Van der Veen is afgesproken dat FC Twente dit jaar 3,5 miljoen euro overmaakt naar Bunge waarna de rest van het bedrag in maximaal vijf jaar wordt terugbetaald. “De afbetalingstermijn hangt af van onder andere de vraag of we eerste of eredivisie spelen”, zo laat Van der Veen weten in gesprek met Kuitert en Ten Voorde van de TC Tubantia. Door deze constructie behoudt FC Twente de transferrechten van 9% op Jesus Corona.

In een eerder stadium verwachtte Velderman te kunnen schikken voor de helft van het bedrag van 6,3 miljoen euro. In dat geval zouden de transferrechten van 9% ook naar Bunge gaan. FC Twente heeft er nu voor gekozen om het volledige bedrag terug te betalen aan Bunge en de transferrechten van 9% te behouden.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HansKieknwatwort Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hans
Gast
Hans

Dit was geen fee voor de zaakwaarnemer. Bunge c.s. hadden x%, ik meen 60%, van de transferrechten van Corona, toen hij door Twente werd gehaald. Bij de verkoop van Corona naar Porto had Bunge dus recht op die 6,3 miljoen, als deel van de totale transfersom van ca 11 miljoen. Die 11 miljoen is geheel door Porto naar Twente overgemaakt. Twente heeft dat deel van 6,3 vastgehouden, omdat ze bang waren dat de Fifa Bunge c.s. aan zouden merken als louche organisatie, waarmee Munster en Laan zaken hadden gedaan. Dan zou Twente weer straf kunnen oplopen. Later is het geld… Lees verder »

Kieknwatwort
Gast
Kieknwatwort

AUB nooit meer afspreken dat we dergelijke bizarre bedragen betalen aan een zaakwaarnemer!