Connect with us

Eerste elftal

FC Twente besloot wedstrijd niet te staken

Gepubliceerd

op

Het was een hectische wedstrijd voor scheidsrechter Kevin Blom. Nadat hij Bengtsson met rood van het veld stuurde en vervolgens de 2-1 van Castaignos afkeurde waren de rapen gaar. Blom werd het mikpunt van het FC Twente publiek maar bleef ondanks alles gewoon op het veld staan. Na afloop van de wedstrijd sprak Blom met Fox Sports en gaf aan dat hij zelf de wedstrijd niet had mogen staken.

“De richtlijnen zijn heel duidelijk. Als er spreekkoren zijn is het aan de club om om in te grijpen. FC Twente heeft ervoor gekozen om op het scorebord teksten te plaatsen, een aantal keren om te roepen en muziek over het publiek heen te zetten.”

Aanklager zal bepalen

Of het incident een staatje gaat krijgen laat hij over aan de aanklager. “Ik kan er niet teveel over zeggen. Ik rapporteer hetgeen ik waargenomen en gehoord heb, en dan zal de aanklager uiteindelijk bepalen wat ie er mee doet.”

Op de vraag of Blom er zelf aan heeft gedacht om de wedstrijd te staken is hij duidelijk; “Nogmaals, de thuisspelende club gaat uiteindelijk over het staken van de wedstrijd.”

Stelling: FC Twente heeft er goed aan gedaan de wedstrijd niet te staken.

Foto: Footballzz


12 Reacties

Plaats een reactie

12 Reacties

 1. Tempo

  Volledig eens met Polletje. Sigthorson wordt er op een gegeven moment toch ook gewoon uitgezet. Ook dat hoort bij keuzes van een topclub. Misschien heeft Cast het nodig een tijd als invaller te komen bij een voorsprong of als stormram. Het is al maanden duidelijk dat Twente enorm veel kansen creëert en dat ze voorla niet aan Cast besteed zijn. Dat heeft een enorme negatieve impact op het team. Aan het begin van het seizoen was het ook vooral de handelingssnelheid van Egan die vaak in goede combinaties met Promes de muren van tegenstanders doorbrak. Waarom is in vredesnaam die speelwijze verlaten. Daarnaast hoeft Twente in het systeem zoals ze voetballen niet met Cast te spelen. Men kan bankzitters zoals Mokthar, Corona of Eghan zelf ook gebruiken in de punt van de aanval. Het is zelfs nooit geprobeerd. Zelfs als Cast werd gewisseld kwamen de vergelijkbare spelers Djordjevic en Borven binnen de lijnen die ook niet echt in het concept passen. Ook bij hen ontbreekt het aan handelingssnelheid. Twente moet niet beoordeeld worden op het feit dat ze 2de 3de of 4de wordt (zogenaamd resultaat is dan bereikt) Nee men moet beoordeeld worden op het feit dat men al 6 weken geleden kampioen had kunnen zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wil volgend jaar wel weer eens zien of een zelfde kans zich voordoet als PSV en Feyenoord geen waarschijnlijk niet opnieuw een diepe inzinking meemaken.

  4 april 2014

 2. Polletje

  Begin me zorgen te maken over het niveau van de trainer(s). Ze waren fan van Mc Claren met het angst voetbal. Je ziet nu hetzelfde beeld. Risicoloos heen en weer achterin. Niemand loopt, niemand gaat diep er is geen effectieve drang naar de goal. Een trainer die nog steeds niet door heeft dat Castainos geen spits is en FC wel 15 punten heeft gekost. Met Borven, Corona, Promes en Vida hebben we vier aanvallers die beter in de spits uit de voeten kunnen. Slechter dan Castaignos kan niet. Hij Scoort veel te weinig. Als een andere speler scoort staat hij weer eens buitenspel of in de lijn van het schot. Om Brama op de lange spits te zetten is een beginners blunder. Geen wonder dat Schreuder zijn diploma nog steeds niet heeft. Haal ten Hag is mijn advies

  3 april 2014

 3. Jaap

  Eindelijk wat meer discussie over de trainersclub zonder ambitie! Het allemaal veel te vrijblijvend en dat slaat op de groep spelers. Kijk een Frank de Boer kwaad zijn bij zelfs een ruime voorsprong. Met een trainer als hem zou Twente wellicht eerste staan! Ongelooflijke slappe hap die trainersstaf, geen beleving en ambitieloos. Ze kloppen hun schouders af maar zijn ook zeker mede verantwoordelijk zijn voor het Steve 2 tijdperk. We gaan nu weer dezelfde kant op, let maar op NAC uit Zaterdagavond!
  Waarop is het onbeperkte vertrouwen naar de trainershap op gebaseerd?

  3 april 2014

 4. ihatereferees

  het is jammer dat er alleen gekeken wordt naar die 2 gele kaarten en de 2 afgekeurde goals. De hele wedstrijd heeft Blom er niets van gebakken, hoeveel overtredingen van den Haag heeft hij niet willen zien en iedere struikelpartij van den Haag greep hij aan om te kunnen fluiten. Kramer versiert een rode kaart maar had hem zelf al enkele keren MOETEN hebben o.a. met de elleboogstoot gevolgd door een slaande beweging tegen Marsman. later nog eens en vasthouden ruw inspringen op hogen ballen zonder intentie de bal te spelen. Wel fluiten voor de overtreding op Kramer, maar als Koppers getackeld wordt in de 16 ( waarbij hem een scoringskans ontnomen werd) geeft Blom niet thuis (zoals bij de meeste overtredingen aan ADO’s zijde. Neemt niet weg dat Twente zelf de wedstrijd had kunnen beslissen, maar als je steeds onterecht afgefloten wordt en er zuivere goals afgekeurd worden zakt je de moed in de schoenen. Was dit de enige (thuis)wedstrijd waarbij de scheids de 12e man voor de tegenstander was dan kon ik daar nog mee leven, maar het is meer regel dan uitzondering dat Twente door de scheids genaaid wordt.

  3 april 2014

 5. Twent52

  begrijp nog steeds niet dat men zo gek is met deze trainersstaf, ze krijgen al een hele tijd de boel niet of amper aan de praat en disfunctionerende spelers maar laten staan, een voorhoede die vele open kansen onbenut laat
  voetballers op hun verkeerde positie zet
  en zo kan ik nog wel even doorgaan

  3 april 2014

 6. Twent52

  ja wat een inspirerend trainers duo, oprotten ermee, doorlopend verkeerde keuzes

  3 april 2014

 7. Bas

  volkomen terechte en logische reactie van het publiek! deze reacties roept blom over zichzelf af! En die kramer van Ado had ik geel gegeven voor onsportief gedrag…. Als die een klein beetje meer moeite had gedaan had die makkelijk op de been kunnen blijven en had Bengtson dus geen rood gehad, al had Bengtson het misschien ook iets slimmer kunnen doen.

  3 april 2014

 8. Twentetukker

  Laat ze maar wedstrijd zonder publiek doen, keer wat anders dan wedstrijd zonder voetbal.

  3 april 2014

 9. Wilco

  Toen het rustig werd ging Blom pas na de kant om te zeggen dat hij de wedstrijd “wilde” staken. Als hij op dat moment een echte scheidsrechter was had hij niets gezegd en was het stadion al lang stil geweest.

  3 april 2014

 10. Wesley Boonstra

  Ik zat erbij en toen het op het scorebord kwam staan gingen ze alleen maar harder zingen, de supporters zouden meer naar de spelers luisteren dan een scorebord en/of stadionspeaker. Mijn persoonlijke mening is dat Twente Blom van het veld moest halen, als de man nu eens kijkt naar zijn prestatie in de wedstrijd dan zou hij zich diep moeten schamen.

  3 april 2014

 11. matn

  volgens mij staakt Twente elke wedstrijd

  3 april 2014

  • fct drenthe

   als twente gewoon fatsoenlijk gespeeld had was deze discussie er niet geweest. Ik ben een 100% twente supporter maar Bengtsson gaf blom de kans om rood te geven.Niet slim dus..En woutje werkt natuurlijk keihard maar er staan 3 controlerende middenvelders in de basis. totaal geen aansluiting..

   3 april 2014

Laatste Nieuws

twente-supporters-nec-twente-goffert-seizoen-2022-2023-uitvak twente-supporters-nec-twente-goffert-seizoen-2022-2023-uitvak
Eerste elftal35 minuten ago

FC Twente vindt het ‘jammer’ dat supporters Feyenoord-uit boycotten

Komende zondag staat er een ware kraker op het programma. Dan treffen de huidige nummers vier en vijf elkaar in...

slot-idrissi-kokcu-feyenoord-2022 slot-idrissi-kokcu-feyenoord-2022
Eerste elftal56 minuten ago

Feyenoord verliest twee sterkhouders vlak voor treffen met FC Twente

Komende zondag gaat FC Twente op bezoek in Rotterdam om het in de Kuip op te nemen tegen Feyenoord. Donderdag...

Jeroen-van-der-lely-grolsch-veste-2022 Jeroen-van-der-lely-grolsch-veste-2022
Eerste elftal2 uur ago

Van der Lely mist het voetbal soms toch: “Dan juichen er geen 30.000 mensen”

Jeroen van der Lely stopte in 2015 als 19-jarige met voetballen. Een paar maanden later besloot hij toch weer terug...

joshua-brenet-twente-vitesse-doelpunt-juichen-grolsch-veste-2022 joshua-brenet-twente-vitesse-doelpunt-juichen-grolsch-veste-2022
BREAKING2 uur ago

Uniek! Win 100!! keer je inzet bij winst FC Twente op Feyenoord

Technisch directeur Jan Streuer is positief gestemd. Hij denkt dat FC Twente zondag een goed resultaat gaat behalen op bezoek...

marino-pusic-trainer-fc-twente-2018-dugout-grolsch-veste marino-pusic-trainer-fc-twente-2018-dugout-grolsch-veste
Eerste elftal3 uur ago

Kampioenscoach Pusic reageert op akkefietje met Feyenoord-supporters

Zondag speelde Feyenoord met 1-1 gelijk op bezoek bij NEC in Nijmegen. Na de wedstrijd was er een akkefietje tussen...

jan-streuer-paul-van-der-kraan-grolsch-veste jan-streuer-paul-van-der-kraan-grolsch-veste
Eerste elftal4 uur ago

Lof voor Streuer en Van der Kraan: “Je kan bijna een standbeeld bijzetten”

Sinds de komst van technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans zit FC Twente enorm in de lift. De...

oussama-idrissi-nec-nijmegen-feyenoord-de-goffert-2022-2023 oussama-idrissi-nec-nijmegen-feyenoord-de-goffert-2022-2023
Eerste elftal14 uur ago

Feyenoord-aanvaller Idrissi loopt blessure op in aanloop naar FC Twente

Donderdagavond speelde Feyenoord in de Europa League tegen FC Midtjylland. Met rust stonden de Rotterdammers met 0-2 voor in Denemarken....

lars-unnerstall-twente-az-2021-2022-grolsch-veste lars-unnerstall-twente-az-2021-2022-grolsch-veste
Eerste elftal15 uur ago

Unnerstall legt uit waarom hij zó graag naar FC Twente wilde en zichzelf aanbood

Lars Unnerstall bood zichzelf vorig jaar aan bij FC Twente. Zijn contract liep af bij PSV en hij wilde graag...

jan-streuer-pitch-invasion-grolsch-veste-2022 jan-streuer-pitch-invasion-grolsch-veste-2022
Eerste elftal16 uur ago

Zelfverzekerde Streuer ziet FC Twente niet verliezen van Feyenoord

FC Twente gaat zondag op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Het voorspelt een spannende wedstrijd te worden. Het verschil...

spandoek-bier-prijsverhoging-2022-supporters-vak-p spandoek-bier-prijsverhoging-2022-supporters-vak-p
Eerste elftal17 uur ago

FC Utrecht luistert wel naar supporters en verlaagt bierprijzen

Afgelopen zomer verhoogde FC Twente haar bierprijzen aanzienlijk. De prijs van een beker bier ging van 5 euro naar 5,50...