FC Twente blameert zich en lijdt 11e verlies van het seizoen tegen ADO Den Haag

Onder de aanblik van een sfeeractie, die door alle supportersverenigingen van FC Twente werd ondersteund, liepen beide teams vanavond het heilige, doch drassige, gras van De Grolsch Veste op. De thuisploeg mocht aftrappen en deed dat in de persoon van Fredrik Jensen, onderweg naar de eerste drie punten onder Gertjan Verbeek. De drie punten gingen echter naar de bezoekende ploeg: 2-3

De eerste grote kans was voor de man die de aftrap verzorgde. Na drie minuten dribbelde hij de Haagse zestien meter in, maar schoot ruim over. De toon was gezet. In de twaalfde minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Uitgerekend voormalig ADO-speler Danny Holla schoof de bal in het doel na afleggen van Boere.

Tien minuten later stond het alweer 1-2 in het voordeel van de Hagenezen. De 1-1 kwam op naam van El Kayhati en de 1-2 werd gemaakt door Johnsen. Diezelfde Johnsen zorgde ook voor de 2-2 door een vrije trap van Holla in eigen doel te werken.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. De club uit Enschede probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de bezoekers bleven bij wijlen gevaarlijk. Johnsen bleek echter niet meer de gevaarlijke ADO-spits die hij in de eerste 45 minuten was. Vanaf ongeveer de 70ste minuut ging ADO Den Haag het punt koesteren en liet het initiatief aan de Tukkers.

Haags Kwartiertje

Het laatste kwartier was het al even gestopt met sneeuwen in Enschede. In de 86ste minuut werd FC Twente een penalty ontnomen. Jensen werd gehaakt in het zestien meter gebied van de bezoekers. Arbiter Lindhout vond het echter geen overtreding.

[google]In de 90ste minuut miscommunicatie tussen Lam en Brondeel. De verdediger wachtet af, Brondeel kwam te laat en greep mis: 2-3 voor ADO.