FC Twente blameert zich in wedstrijd met twee gezichten en lijdt pijnlijke nederlaag

In de strijd om plaats vier heeft FC Twente zondagmiddag in de eigen Grolsch Veste geen goede zaken gedaan. In een wedstrijd die twee gezichten had, ging de ploeg van trainer René Hake met 1-2 onderuit tegen provinciegenoot Go Ahead Eagles. Voor rust kwam FC Twente via Enes Ünal nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na rust zakte de ploeg finaal door de ondergrens.

FC Twente was in de eerste helft heer en meester en kreeg enkele kansen om op voorsprong te komen, echter hadden onder meer Bersant Celina, Yaw Yeboah en Ünal het vizier niet op scherp staan. Go Ahead Eagles, dat hoopte een schokeffect teweeg te brengen door het ontslaan van trainer Hans de Koning en het aanstellen van Robert Maaskant, beperkte zich toch verdedigen.

Pas op slag van rust beloonden de Tukkers zich met een treffer. Na een prima actie van Fredrik Jensen, na een combinatie met Yeboah, kreeg Ünal de uitgelezen kans om de scoren en liet dit niet na: 1-0.

Na rust begon FC Twente nog wel redelijk en behield de ploeg het overwicht, maar in de 54ste minuut was er dan toch de gelijkmaker. Spits Sam Hendriks ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers van FC Twente en prikte een prima voorzet van Marcel Ritzmaier achter doelman Nick Marsman.

Dertien minuten later kwam FC Twente zelfs op een achterstand. Ritzmaier schoot een vrije trap van dertig meter rechtstreeks op doel en verraste Nick Marsman, die een voorzet had verwacht: 1-2. Met het inbrengen van Oussama Assaidi en Chinedu Ede hoopte Hake dat zijn ploeg de gelijkmaker zou maken.

[google]FC Twente zette flink aan, maar kreeg niet waar het recht op had. Chinedu Ede leek nog wel de 2-2 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de absolute slotfase kreeg de ploeg via invaller Jos Hooiveld nog enkele kansjes op de gelijkmaker, maar het zat er voor de ploeg van trainer René Hake niet in. Zodoende ging FC Twente met 1-2 onderuit tegen Go Ahead Eagles.

Door deze nederlaag moet FC Twente nu even flink pas op de plaats maken in de strijd om plek vier. Doordat FC Utrecht zaterdagavond met 1-0 wist te winnen van Willem II heeft de ploeg uit de Domstad zes punten voorsprong op FC Twente. Met de overwinning van Vitesse (2-1 tegen N.E.C. Nijmegen) zakken de Tukkers zelfs een plaatsje en staat het op een zevende plaats.