FC Twente boekt belangrijke maar zeer moeizame overwinning op Telstar

Nog drie wedstrijden en dan is FC Twente kampioen, mits ze alle drie winnend worden afgesloten. Vanavond kwam Telstar op bezoek in De Grolsch Veste. De Tukkers wonnen en zetten een belangrijke stap richting het kampioenschap.

Waar de bezoekers FC Twente normaal gesproken het spel laten maken, begon Telstar dit keer brutaal. Hierdoor hadden de Tukkers aanvankelijk moeite om de bal rondspelend over de middenlijn te krijgen.

Toch kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong. Na een fout in de defensie bij Telstar legde Espinosa af op Zekhnini, die op zijn beurt niet twijfelde: 1-0

Zoals Telstar begon aan de wedstrijd, zo begon het ook aan de tweede helft. De club uit Velsen-Zuid had vaker de bal en kwam vaker in het Twentse strafschopgebied dan andersom. Dit bleef het grootste gedeelte van de tweede helft zo

In een zenuwslopende slotfase had invaller Hamdaoui de 2-0 op zijn schoen, maar zijn wippertje werd van de doellijn gehaald. Mendes Morreira van Telstar kreeg nog een vrije kop kans, maar Drommel redde.

Met hakken over de sloot trok FC Twente een overwinning over de streep. Voorlopig staat de voorsprong op Sparta op tien punten. De Rotterdammers spelen zondag.

Geel: Drommel, Espinosa, Gonzalez, Nacho