FC Twente boekt late zege in oefenduel met Royal Excel Moeskroen

FC Twente speelde donderdagmiddag haar tweede en laatste oefenwedstrijd op trainingskamp in Spanje. De ploeg van trainer Gonzalo García leek op weg naar een bloedeloos gelijkspel tegen Royal Excel Moeskroen, maar daar kwam vlak voor tijd verandering in.

In de eerste helft wisten beide ploegen weinig kansen te creëren. In de negende minuut viel Rafik Zekhnini geblesseerd uit en werd vervangen door Haris Vuckic. Over de ernst van de blessure van de vleugelaanvaller is nog niets bekend. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een 0-0 ruststand.

Ook in de tweede helft kwamen beide ploegen tot weinig mogelijkheden om de score te openen. In de 81ste minuut was Emil Berggreen dichtbij met een schot op de paal, maar zeven minuten later ging FC Twente er toch met de zege vandoor. Aitor Cantalapiedra werkte de 1-0 binnen en bepaalde daarmee de eindstand van de wedstrijd.

Aan Moeskroense zijde mocht Dylan Seys in de 79ste minuut invallen. De voormalig FC Twente-aanvaller speelt momenteel op proef bij de Belgische club. Seys is nog altijd transfervrij nadat zijn contract bij RKC Waalwijk werd verscheurd.