FC Twente boekt moeizame overwinning op directe concurrent Almere City

FC Twente heeft vrijdagavond drie zwaarbevochten punten over weten te houden aan de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Voor iets meer dan 25.000 supporters won de ploeg van Marino Pusic met 1-0. De Tukkers grepen ondanks de overwinning wel naast de periodetitel. Deze ging naar Sparta Rotterdam dat in eigen huis met 3-2 een maatje te groot was voor Telstar.

FC Twente kende een sterk begin van de eerste helft en zette de bezoekers vanaf de eerste minuut onder druk. In de zesde minuut kreeg Espinosa een grote kans om de score te openen, maar zijn rollertje werd makkelijk gepakt door Almere City doelman Plattel. In de negende minuut was het wel raak. Het was clubtopscorer Tom Boere die tekende voor zijn zevende doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie. Het was zijn tweede veldgoal van het seizoen.

In de 18e minuut werd de stand bijna verdubbeld door Zekhnini. De jonge Noor haalde van 20 meter uit en zag zijn inzet uiteen spatten op de lat. Na iets meer dan een half uur spelen was Drommel belangrijk voor het team. Hij kwam oog in oog met Almere City speler Vossebelt en pareerde zijn inzet. Twee minuten later moest Drommel weer in actie komen na een onverwachte poging. De goalie tikte de bal met moeite over de lat. FC Twente werd in de slotfase van de eerste helft slordiger, maar wist de 1-0 vast te houden tot de rust.

Na rust was het Almere City dat scherper uit de kleedkamer kwam. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, maar veel echte kansen leverde het niet op. De eerste grote kans kwam in de 77e minuut op naam van FC Twente. Bijen kopte en zag zijn inzet het aluminium raken.

In de 83e minuut zwijnde FC Twente toen de aanvallers van Almere lagen te slapen en het open doel niet wisten te vinden. Een minuut later was het Boere die de 2-0 moest maken, maar hij faalde vanaf 18 meter oog in oog met Plattel. In de slotfase Leek Gonzalez de 2-0 te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotminuten was het nog even billenknijpen, maar de drie punten bleven in Enschede. Dit was mede te danken aan een uitblinkende Drommel.

Drommel, Ramos, Bijen, Gonzalez, Ricardinho, Smith (63. Van der Heyden), Hölscher, Espinosa (89. Nacho), Aitor, Zekhnini (71. Bapoh) en Boere.