Eerste elftal

FC Twente boekt moeizame zege bij TOP Oss en pakt door misstap MVV periodetitel

FC Twente heeft vrijdagavond de derde periodetitel op haar naam geschreven. De ploeg van trainer Marino Pusic boekte een moeizame 0-2 zege op TOP Oss, terwijl MVV in eigen huis met 1-1 gelijkspeelde tegen Almere City.

De Enschedeërs kwamen al vroeg in het duel op een 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Hennos Asmelash. Daarna nam TOP Oss het initiatief over en kreeg het diverse kansen via Huseyin Dogan.

Allereerst kwam de aanvaller van TOP Oss in de 18de minuut 1-op-1 met FC Twente-doelman Joël Drommel, maar de doelman tikte de bal mooi over. Ruim een kwartier later kreeg Dogan opnieuw een grote kans. Eerst knalde Lion Kaak op Drommel, waarna de keeper moest lossen. De rebound was echter niet besteed aan Dogan.

Twee minuten later verscheen de aanvaller wederom voor doelman Drommel, maar ditmaal kopte Dogan recht in de handen van Drommel.

Na rust had TOP Oss ook het betere van het spel en kreeg FC Twente amper een kans. Spits Fred Friday verprutste enkele malen op een kinderlijk eenvoudige manier een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar dit gebeurde niet.

Uiteindelijk was het in de 86ste minuut wel weer raak voor FC Twente. Aitor verdiende een vrije trap na een overtreding op hem. De Spaanse buitenspeler legde de vrije trap op het hoofd van Xandro Schenk die met zijn eerste competitiedoelpunt het duel besliste: 0-2.

Na de treffer van Schenk werd het duel gestaakt omdat Drommel de supporters van TOP Oss zou hebben geprovoceerd. Naar verluidt zou de jonge goalie een handdoek richting de Ossenaren hebben gegooid, waarna ze massaal naar de boarding gingen. Scheidsrechter Allard Lindhout besloot na lang twijfelen het duel te staken.

Na de hervatting van het duel werd er niet meer gescoord en kon FC Twente een klein feestje vieren met het winnen van de derde periode. Ook doen de Tukkers goede zaken in de strijd om het kampioenschap.

Naaste achtervolger Sparta Rotterdam speelde met 0-0 gelijk bij FC Eindhoven en omdat Go Ahead Eagles met 0-1 won bij FC Volendam stijgen de Deventenaren naar de tweede plaats, op tien punten van FC Twente. FC Den Bosch boekte een simpele 3-0 zege in eigen huis tegen Helmond Sport.

Scoreverloop:
3' 0-1 Hennos Asmelash (eigen doelpunt)
'86 0-2 Xandro Schenk

Opstelling FC Twente: Drommel; Bijen, Gonzalez, Schenk, Ricardinho; Aitor, Brama, Smith, Espinosa (78/ Hamdaoui); Friday (88/ Wieffer), Oosterwijk (66/ Boere).