FC Twente derde in Uhrencup 2010-2011

De landskampioen startte de wedstrijd matig en al na twee minuten keek het tegen een achterstand aan. Een reeks van verdedigende missers gingen vooraf aan het doelpunt van Riki van Deportivo. Na een klein kwartier kwam Twente wat beter in de wedstrijd en liet het zich meer zien op de helft van de Galiciërs. Al gauw verzilverde Twente het overwicht toen Luuk de Jong een prima corner van Bernard Parker bij de eerste paal binnenkopte.

Daarna bleef het veldspel van FC Twente prima en kreeg het in het laatste kwartier van de wedstrijd nog behoorlijke kansen via David Carney en Cheick Tiote. Hun inzetten troffen echter geen doel. In de laatste minuut wist nieuweling Rasmus Bengtsson nog een zeker doelpunt van Depor van de lijn te halen.

In de strafschoppenreeks die toen volgde trokken de Tukkers aan het langste eind. De zesde penalty van La Coruña werd gestopt door Marsman waarna Tiote de buit binnenhaalde voor de ploeg van Michel Preud’homme. FC Twente won de penaltyserie uiteindelijk met 5-4.