Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente doelman: “Uit tegen Real Madrid spelen heeft wel wat”

FC Twente doelman: “Uit tegen Real Madrid spelen heeft wel wat”

Jeffrey de Lange maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar FC Twente. De 19-jarige doelman speelde tot dusver vijf wedstrijden bij Jong FC Twente waar hij eerste doelman is. De Lange blij met de overstap en voelt zich erg thuis bij de club uit Enschede.

“Iedereen is heel gemoedelijk hier. Ik voelde mij heel welkom”, vertelt De Lange in gesprek met FC Twente TV. “Ik had mijn eerste gesprek gehad en heb daarna de wedstrijd tegen PSV bezocht. Dat was mijn eerste keer in het stadion. Dat was heel mooi. Je merkte dat iedereen achter Twente stond, dat voelde je en leefde heel erg.”

De Lange omschrijft zichzelf als een meevoetballende keeper, die veel in de coaching zit en die op sommige momenten belangrijk kan zijn met een redding. FC Twente was er vroeg bij om De Lange naar te Enschede halen. “In januari kwam Twente met wat ik ging doen voor volgend seizoen. We hebben contact gehouden. Ik heb een gesprek gehad met Ajax, maar uiteindelijk kreeg ik meer vertrouwen vanuit Twente voor de toekomst. En heb uiteindelijk de keus gemaakt om hierheen te gaan. Bij Ajax zou ik de zesde of zevende keeper worden en hier heb je minder keepers. Ik heb veel met Eric Weghorst gesproken en die gaf mij veel vertrouwen.”

De jonge keeper hoopt met zijn eerdere ervaringen de ploeg verder te helpen. “Ik heb wel wat meegemaakt. Ik heb twee jaar Youth League gespeeld en dat zijn wedstrijden die er wel om doen. Op het hoogste niveau uit bij Real Madrid spelen heeft wel wat. Dan moet je toch een bepaalde ervaring meebrengen vind ik.”


Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op