FC Twente doet zichzelf tekort tegen RKC

FC Twente heeft vandaag dure punten laten liggen in Waalwijk. Tegen RKC kwam de ploeg van trainer Michel Jansen niet verder dan een gelijkspel (1-1). Met name in de eerste helft kreeg de ploeg uit Enschede veel kansen, maar wist deze niet te benutten. Het doelpunt van FC Twente werd pas in de 80e minuut gemaakt door Castaignos.

In de beginfase was FC Twente de bovenliggende partij. Met het vele balbezit dat de Tukkers hadden creëerden ze voldoende kansen, maar deze werden allen niet benut. Zo was Castaignos enkele keren dichtbij een openingstreffer, maar het lukte hem niet om deze zeer grote kansen om te zetten in doelpunten. In de loop van de eerste helft werd RKC sterker, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet vaak.

Toch is het RKC dat na 42 minuten tegen de verhouding in op voorsprong komt. Evander Sno, die in de zomer nog meetrainde bij FC Twente, wist zijn club op voorsprong te zetten. Vlak daarna was Rosales nog twee keer dichtbij een gelijkmaker. Eerst belandde zijn schot in het zijnet, daarna ging de bal voorlangs.

In de beginfase van de tweede helft kreeg krijgt FC Twente wederom via Castaignos een grote kans op een doelpunt, maar zijn schot gaat over. Daarna komt FC Twente goed weg, want RKC krijgt via Joachim een grote kans om haar voorsprong uit te breiden, maar zijn schot belandt naast het doel van Marsman.

Na 80 minuten weet FC Twente eindelijk tot scoren te komen. Luc Castaignos weet vanaf de rand van de zestien de bal achter doelman Van Dijk te schieten. Diep in de blessuretijd kreeg FC Twente via een vrije trap nog een grote kans om de drie punten mee naar Enschede te nemen. Tadic wist hier helaas geen raad mee, waardoor de ploeg genoegen moet nemen met een punt.

Geel: Amieux (RKC), Tadic (FC Twente)

Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Gutierrez, Ebecilio, Tadic, Corona ('72 Eghan), Castaignos, Mokhtar ('83 Djordjevic).