FC Twente door ruime nederlaag uitgeschakeld in Champions League

De vrouwen van FC Twente zijn er vanavond niet in geslaagd om de return van vorige week goed te maken. De heenwedstrijd werd met 1-0 verloren van de Catalanen, dit keer was de score velen malen hoger. Onder het oog van 8.000 supporters werd er vrij kansloos met 0-4 verloren.

[google]FC Twente begon net zoals vorig week goed aan de wedstrijd. Toch was het FC Barcelona dat op voorsprong kwam in één van haar eerste mogelijkheden. De Catalanen scoorde uit een standaardsituatie door een doelpunt van Marta Torrejón. Barcelona kwam in de 37e minuut op 2-0. Door uitglijden van aanvoerster Maud Roetgering maakte Andresse Alvas het tweede Spaanse doelpunt. De club uit Enschede kreeg nog een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet.

Om de volgende ronde te bereiken moest FC Twente in de tweede helft vier doelpunten maken, echter was de eerste kans voor Barcelona. Alexia bereikte de achterlijn, maar kreeg de bal niet bij Hermoso. Hierna kreeg FC Twente geen grote kansen meer en kwam het zelfs op een 0-3 achterstand. De goal kwam op naam van Barbara Latorre. Ook invalster Ange N'Guessan kwam nog op het scorebord en zo verloor FC Twente Vrouwen in de eigen Grolsch Veste met 0-4.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Lorsheyd; Roetgering, Kerkdijk, Waldus, Worm; Onzia, Roord, Munsterman; Beerensteyn (58'Bakker), E.Jansen, R.Jansen (82' Ellouzi)

Bron foto: Sportfoto Oost