Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente één van de tien eredivisieclubs, die alle aandelen nog bezit

FC Twente één van de tien eredivisieclubs, die alle aandelen nog bezit

In het voetbal draait het steeds meer om geld en steeds minder om clubliefde. Ook binnen de bestuurskamers. Tegenwoordig zijn er nog maar tien Eredivisieclubs, die alle aandelen in eigen bezit hebben, aldus het Financieele Dagblad. FC Twente is één van die clubs.

De andere negen clubs zijn AZ, Excelsior, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, PEC Zwolle, PSV, Willem II en VVV-Venlo. Bij de overige clubs zijn de aandelen in meerdere of mindere mate in bezit van investeerders. Zo zijn de aandelen van Vitesse voor 100% in bezit van de Rus Aleksander Tsigirinski, die in 2013 Merab Jordania opvolgde. Ook de aandelen van ADO Den Haag zijn voor 100% in handen van een externe partij, namelijk United Vansen.

De aandelen van Ajax zijn voor 27% in externe handen, doordat de club eind jaren ’90 besloot om ze naar de beurs te brengen. FC Utrecht is voor 99% eigendom van Frans van Seumeren. De ‘Vrienden van Feyenoord’ hebben 49,9% van de aandelen van de Rotterdamse club. De andere Rotterdamse club, Sparta Rotterdam, heeft 16% van haar aandelen ondergebracht bij derden. NAC Breda heeft 22 afzonderlijke aandeelhouders, die alle aandelen beheren. Tenslotte is bij RodaJC Frits Schrouff grootaandeelhouder met 99,8% van de aandelen. Schrouff dacht dit voorjaar de aandelen verkocht te hebben aan een Zwitserse Rus, maar die zit inmiddels aan gevangenisstraf uit in Dubai. Hierdoor is Schrouff nog steeds grootaandeelhouder.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op