FC Twente en Ajax spelen gelijk in de Grolsch Veste

FC Twente en Ajax hebben vanavond met 1-1 gelijk gespeeld. Een uitslag waar beide teams niets mee opschieten in de achtervolging op koploper PSV dat zelf wel wist te winnen van AZ. Over 90 minuten gezien een terechte uitslag. FC Twente was de eerste helft de betere partij, de tweede helft was Ajax de sterkere.

FC Twente was de eerste helft heer en meester. Het nam controle op het middenveld en kwam in de 17e minuut terecht op voorsprong. De doelpuntenmaker was is de 17e minuut de kersverse vader Jesus Manuel Corona Ruiz. Ondanks het grote overwicht was dit tevens de ruststand. Na rust keerde Corona niet meer terug op het veld. Hij werd wegens een blessure vervangen door Mokhtar.

[google]FC Twente kon de lijn van de eerste helft niet doorzetten waardoor Ajax meer vat op de wedstrijd kreeg. De eerste grote kans kwam echter uit een vrije trap van Schöne die van ongeveer 40 meter op de lat schoot. De tweede waarschuwing kwam in de 69e minuut toen Klaassen op de paal schoot. Twee minuten later was de derde kans alsnog scheepsrecht. Sigthorsson mocht alleen op Marsman af en rondde door storen van Bengtsson al vallend knap af.

Tien minuten voor tijd zette FC Twente eindelijk aan maar tot een waar slotoffensief kwam het niet. Door het gelijke spel verandert er niets aan de stand. FC Twente blijft vierde en Ajax blijft tweede. Wel kan Cambuur of Heerenveen FC Twente nog passeren. Beide ploegen treffen elkaar op zondag.

Opsteling FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech (88. Engelaar), Miyaichi (62. Kusk), Castaignos, Corona (45. Mokhtar)