FC Twente en AZ grote winnaars na puntenverlies traditionele top 3

FC Twente heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen. Het won in de eigen Grolsch Veste overtuigend met 3-0. Brenet, Misidjan en Smal zorgden voor de doelpunten. Naast het eigen succes, kregen de Tukkers ook goed nieuws vanaf de andere velden. PSV, Ajax en Feyenoord lieten dit weekend punten liggen.

Het eredivisieweekend begon zaterdagmiddag om 16:30 uur. PSV trad in Friesland aan tegen sc Cambuur. Tegen alle verwachtingen in won de ploeg van Henk de Jong met maar liefst 3-0 van de Eindhovenaren. Even later was het Ajax dat in actie kwam. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Dit werd in de tweede helft door Go Ahead Eagles echter gelijkgetrokken naar 1-1.

Ondertussen deed AZ wel wat van haar verwacht werd. De Alkmaarders wonnen in Groningen met 4-1. Op zondagmiddag was het de beurt aan Feyenoord. De Rotterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust kwam NEC terug op 1-1. Deze stand bleef gedurende de tweede helft staan.

Door het puntenverlies van de traditionele top 3, loopt FC Twente twee punten in op Ajax en Feyenoord. Op PSV, dat voor dit weekend nog koploper was, loopt het drie punten in. Het gat met AZ, de huidige koploper van de eredivisie, bedraagt nog altijd vier punten. Komend weekend gaat FC Twente op bezoek bij Feyenoord.