FC Twente en PSV delen de punten in bloedstollend duel

FC Twente heeft zondagmiddag een punt gepakt in de confrontatie met PSV. Nadat PSV de eerste helft volledig domineerde en op 1-0 kwam, ging het in de tweede helft gelijk op tussen beide ploegen. FC Twente kwam vanaf elf meter op 1-1 en wist hierna het gevaar van PSV te beteugelen. Na 93 minuten eindigde een waar spektakelstuk zo in 1-1.

De eerste helft

PSV begon sterk aan het duel met de Tukkers en kwam vanuit een corner terecht op een vroege 1-0 voorsprong. Nadat Drommel binnen een minuut drie cruciale reddingen verrichten, kon de doelman de inzet van Malen niet keren.

PSV bleef vervolgens beter en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, de Eindhovenaren kwamen zelfs tot een tweede goal. De intikker van Gakpo werd echter afgekeurd wegens buitenspel. FC Twente kwam niet verder dan een gevaarlijke afstandspoging van Cerny, die gered werd door de Zwitserse doelman Mvogo.

Op slag van rust stond Bosch op de teen van Madueke, in eerste instantie kraaide hier geen haan naar. Toch was er voor VAR Gozübüyük aanleiding genoeg om van Boekel naar het scherm te roepen. Van Boekel kende vervolgens de penalty toe aan PSV. Zahavi trad aan vanaf elf meter maar miste de penalty, Drommel koos de goeie hoek en kreeg de vingertoppen tegen de inzet van de Israëli. Dit was volgens Analist Arnold Bruggink gerechtigheid voor FC Twente.

De Tweede helft

Ook in het begin van de tweed helft was PSV de betere ploeg, na een fout in de opbouw van Zerrouki onstond een enorme kans voor Sangaré. De Ivoriaan schoot echter net naast en zo bleef het bij 1-0. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Dervisoglu vervolgens een uitgelezen kans op 1-1. Maar de aanname van de Turk was niet goed, daardoor bleef een mogelijkheid tot een vervolg uit.

Niet veel later probeerde Cerny het wederom van afstand. Ook nu moest PSV keeper Mvogo zich strekken om een Twentse treffer te voorkomen. Uit de daaruit volgende corner schoot Brama snoeihard tegen de arm van Gakpo. Dit gaf van Boekel de aanleiding om een tweede strafschop toe te kennen. Danilo faalde niet vanaf elf meter en zette zijn ploeg zo op 1-1.

De ploeg van Ron Jans bleef vervolgens aan zet, Danilo kreeg na een geweldige steekpass van Cerny de kans op 2-1. Mvogo kon de inzet van de Braziliaan echter tot een corner verwerken. Na een slippertje van Rosario kreeg FC Twente rond de 75e minuut een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Danilo's pass op van Leeuwen was echter dramatisch waardoor er voor van Leeuwen geen mogelijkheid tot scoren kwam. Hierna volgde geen opgelegde kansen meer, zo eindige de wedstrijd tussen FC Twente en PSV in 1-1.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Oosterwolde ('46 Smal), Zerrouki ('84 Selahi), Brama, Bosch ('76 Ilic), Cerny, Danilo, Dervisoglu ('76 Van Leeuwen)