FC Twente en RKC schrijven historie met knotsgekke slotfase

De wedstrijd tussen FC Twente en RKC Waalwijk was een wedstrijd met meerdere gezichten. Waar de eerste helft vrij gezapig was van beide kanten, daar bood de tweede helft meer spektakel. De wedstrijd kende uiteindelijk een bizar slot, want in de 89ste minuut stond er 1-2 op het scorebord. Zeven minuten later werd er afgefloten met een 3-3 stand.

Het is een scoreverloop dat niet vaak voorkomt en volgens Gracenote is de ontmoeting tussen FC Twente en RKC de eerste eredivisiewedstrijd in de historie waarin drie treffers vielen in de negentigste minuut of later.

De Twentsche Courant Tubantia weet te melden dat er voor FC Twente nog een historisch tintje aan het duel zat. Voor het eerst in de geschiedenis van de Enschedese club wist het een duel niet te winnen waarin het in de 90ste minuut of later op voorsprong kwam. Al met al een historische middag dus in De Grolsch Veste.