FC Twente en Sparta houden elkaar in evenwicht in bloedeloos duel

FC Twente en Sparta hebben niet voor spektakel kunnen zorgen. Beide ploegen hadden vooraf gekozen voor een behoudende speelstijl, dit werd voor de kijker uiteindelijk keihard duidelijk in de vorm van een saaie wedstrijd.

In een wedstrijd tussen twee ploegen die dit seizoen, op momenten, boven zichzelf uitstijgen. Werden amper kansen gecreëerd, hierdoor eindige de wedstrijd zoals dat dan wel vaker het geval is in 0-0. Het gat met FC Groningen is voor FC Twente zo vergroot tot vijf punten.

De eerste helft

In de derde minuut zorgde Narsingh voor het eerste moment van opwinding. De basisdebutant werd in een counter de diepte ingestuurd door Ilic. Narsingh kwam in een sprintduel terecht met Beugelsdijk. De rechtsbuiten verslikte zich na een actie echter in zijn eigen snelheid, zo kon Sparta-doelman Okoye oppikken.

Het tweede dreigende moment kwam vanaf de kant van de Rotterdammers. Nadat Harroui de bal ontvangen had van Pinto, gaf de middenvelder hem strak laag voor. Rechtsback Abels kwam echter net te laat om de bal binnen te kunnen schuiven.

Zo'n vijf minuten later kwam FC Twente er wederom gevaarlijk uit. Eerder in de wedstrijd kwam via de counter met Narsingh in de hoofdrol niet tot een schot. Dit lukte Menig dit keer wel, de linksbuiten wist echter geen overtuigend schot te lossen. Na zijn poging kreeg Menig verwijtende blikken van Danilo en Narsingh, die er wellicht beter voor stonden dan de linksbuiten zelf.

Beide ploegen zochten zo de kleedkamers op zonder een goeie kans gecreëerd te hebben. Door de, in deze eerste helft, behoudende speelstijl van zowel FC Twente als Sparta was de supporter de enige verliezer in het eerste bedrijf.

De tweede helft

Het tweede bedrijf begon voor de neutrale kijker hoopgevend. Na een steekpass op Duarte, kreeg de Spartaan een redelijke kans. Drommel wist echter te keren, de bal kwam echter midden in de zestien terecht waardoor er paniek ontstond. Het liep voor FC Twente echter met een sisser af, na een schermutseling belandde de bal achter het doel van Drommel.

Beide ploegen wisten echter geen vervolg te geven aan die hoopgevende start. FC Twente wist in het eerste gedeelte van de tweede helft niets noemenswaardig te creëren. Sparta kwam niet verder dan een kansje voor Abels, die vanuit een lastige hoek naast schoot.

In de 76e minuut leek het moment waar Danilo al vijf wedstrijden naar snakt te komen. Na een voorzet van de ingevallen Abass leek Danilo te kunnen binnenglijden. De Braziliaan kwam echter een teenlengte te kort.

Ongeveer vijf minuten was er wederom een mogelijkheid voor de Tukkers. Na een corner nam Ebuehi het doel onder vuur, hij stuitte echter op Danilo die voor Sparta even op de juiste plek stond. Ebuehi greep direct na dit moment naar zijn enkel, maar kon de wedstrijd uiteindelijk wel uitspelen.

Even later wist ook Sparta gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Na een goede actie van Gravenberch moest Drommel zich strekken, de doelman kon de inzet op die manier keren. Hierna werden er door beide ploegen geen kansen meer gecreëerd, zo eindigde het duel teleurstellend in 0-0.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Dumic, Pierie, Smal, Zerrouki, Roemeratoe, Ilic ('89 Bosch), Narsingh ('73 Abass), Danilo, Menig ('89 Van Leeuwen).