FC Twente - FC Schalke (1-0) EL 2011-2012

Vier dagen na de enerverende 6-2 competitiezege op PSV heeft FC Twente ook in de Europa League tegen Schalke 04 de winst gepakt. De tukkers konden lange tijd weinig potten breken, maar met dank aan scheidsrechter Craig Thomson werd het toch 1-0 voor FC Twente.

Thomson gaf na een kwartier spelen in de tweede helft Joel Matip rood na een vermeende overtreding op de rand van het strafschopgebied. De Duitser zou Luuk de Jong onderuit hebben gehaald, maar op de tv-beelden bleek dat de Twente-aanvaller over zijn eigen benen struikelde. De Jong zelf wist wel raad met dit mazzeltje en schoot de strafschop hard achter Schalke-keeper Timo Hildebrand: 1-0.

Twente en Schalke speelden voor rust met de handrem erop. Twente was iets meer aan de bal en dat leidde tot kansjes. Na tien minuten moest Hildebrand de bal uit de bovenhoek plukken na een kopbal van De Jong. Kansen waren er ook voor Nacer Chadli en Leroy Fer, maar de grootste kans was toch voor Schalke. Na slordig balverlies op met middenveld belandde de bal voor de voeten van Jeremaine Jones die in kansrijke positie overschot.

Na rust nam Twente weer het heft in handen, maar na de 1-0 speelden de tukkers niet meer voluit. Pas in de slotfase kreeg Twente weer wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer.