Nieuws

FC Twente - FC Utrecht 2-4 (2012-2013)

FC Twente - FC Utrecht 2-4 (2012-2013)

Als FC Twente sinds de winterstop iets heeft duidelijk gemaakt, is het wel dat het weinig weg heeft van een titelkandidaat. In een seizoen met toch al vaak tegenvallend spel volgde zondag een voorlopig dieptepunt met de thuisnederlaag tegen FC Utrecht, 2-4.

Halverwege was het al 0-2, door treffers van de van ADO Den Haag gekomen nieuweling Jens Toornstra en een benutte strafschop van Jacob Mulenga. De penalty van Utrecht werd ingeleid door een overtreding van Rasmus Bengtsson op Cedric van der Gun. De Zweedse verdediger kreeg daarvoor de rode kaart. FC Twente speelde daardoor al vanaf de 43e minuut met een man minder.

In de vorige twee duels had FC Twente niet gescoord, met de 0-0 tegen RKC Waalwijk en Feyenoord. Dat vervolgens ook nog eens Nacer Chadli op de training geblesseerd raakte kwam het vertrouwen evenmin ten goede. Coach Steve McClaren sleutelde uitgebreid aan zijn elftal en hoopte dat Dusan Tadic en Felipe Gutierrez voor creatieve oplossingen zouden zorgen. Die verwachting kwam niet uit.

Gesterkt door een seizoen met goede en constante prestaties speelde FC Utrecht wel met vertrouwen. Als de thuisclub al eens aanzette voort een offensiefje was het elftal van trainer Jan Wouters er niet van onder de indruk. De treffer van Toornstra, na iets meer dan een half uur, kwam niet onverwacht. Dat het duel door Mulenga voor de pauze al min of meer was beslist kon evenmin een verrassing worden genoemd.


Met een man minder toonde FC Twente, met Willem Janssen en Edson Braafheid als invallers, na de hervatting wel de passie waar de fans op zaten te wachten. In de 56e minuut maakte Tadic de 1-2. Even was er uitzicht op de gelijkmaker, met kansen voor Leroy Fer en Robbert Schilder. Na 66 minuten liep Utrecht door een kopbal van Dave Bulthuis uit naar 1-3.

Ook daarmee was het nog niet gedaan in de Veste. Tadic zorgde uit een strafschop voor 2-3, maar Mike van der Hoorn herstelde meteen daarna de marge: 2-4. Dat was voldoende voor Utrechts derde zege op rij sinds de jaarwisseling.

FC Twente - FC Utrecht 2-4 (0-2)
0-1 Toornstra (32)
0-2 Mulenga (45+1/pen)
1-2 Tadic (56)
1-3 Bulthuis (66)
2-3 Tadic (73/pen)
2-4 Van der Hoorn (74)

Arbiter: Blom
Geel: Brama; Duplan, Toornstra, Van der Maarel
Rood: Bengtsson (44)

FC Twente: Mihaylov, Breukers, Douglas, Bengtsson, Schilder, Tadic, Brama, Fer, Gutiérrez (Braafheid/46), Bulykin (Janssen/46), Castaignos.
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis, Duplan (Heerings/84), Kali, Toornstra, Asare, Van der Gun, Mulenga (De Kogel/58).

ANP / RTV Oost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties