FC Twente - FC Utrecht 2010-2011

FC Twente heeft haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten door FC Utrecht met 4-0 van de mat te spelen. Doelpuntenmakers waren Janko (2x) en de Jong (2x).

Voor de wedstrijd werd er afscheid genomen van Kenneth Perez en Jeroen Heubach. Heubach gaat verder als trainer bij de A-jeugd en Perez is op zoek naar een laatste club om daar zijn carriere af te sluiten.

Trainer Michel Preud’homme wijzigde het basiselftal van vorige week op enkele plekken. Zo moesten Emir Bajrami en Bart Buysse plaats maken voor De Jong en Roberto Rosales. Van meet af aan dicteerde FC Twente het spel en kwam Utrecht maar sporadisch op de helft van de thuisploeg. Grote kansen waren er voor De Jong, Chadli en Janko, maar zij wisten het net niet te vinden. Beide ploegen gingen dan ook met een 0-0 de catacomben in.

Na de thee hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. Twente drong aan en het duurde tot de 64e minuut voordat de Utrechtse defensie bezweek. Theo Janssen legde de bal haarfijn op het hoofd van Janko die de bevrijdende 1-0 binnen knikte. Acht minuten later was het weer Janssen die Janko bereikte en weer scoorde de Oostenrijker met het hoofd. Zes minuten daarna mikte Chadli de bal op het hoofd van Janko en ditmaal legde de lange spits de bal terug op De Jong die het leder langs doelman Michel Vorm joeg. Het slotakkoord was ook voor de jonge aanvaller uit Doetinchem. De Jong slalomde bekwaam door de Utrechtse verdediging en liet Vorm geen kans.

Opstelling FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Janssen (87' Bannink), Chadli (90' Carney), De Jong, Ruiz, Janko (81' Bajrami).

Opstelling FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller (43' Nijholt), Wuytens, Lensky (65' Sarota), Nesu, Silberbauer, Oar (46' Danso), Maguire, Van Wolfswinkel, Duplan.

De Wedstrijdstatistiken (FCTwente.net)

Fotos FC Twente - FC Utrecht

[nggallery id=59]

Samenvatting en doelpunt Marc Janko / de Jong

Samenvatting van de wedstrijd tegen FC Utrecht met een leuk doelpunt van Luuk de Jong. Interview en doelpunt door Marc Janko en het afscheid van Perez en Heubach mogen natuurlijk ook niet ontbreken.