Nieuws

FC Twente - Feyenoord (0-2) 2011-2012

FC Twente - Feyenoord (0-2) 2011-2012

In een grimmig duel heeft Feyenoord vanmiddag gewonnen bij FC Twente, 2-0. De Rotterdamse formatie doet daardoor weer volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen. FC Twente daarentegen beleefde een rampweek met drie opeenvolgende nederlagen. De afgelopen dagen waren ook al NEC en Schalke 04 te sterk.

Inmiddels heeft FC Twente in de acht duels onder McClaren in de eredivisie al drie keer (Heracles, NEC, Feyenoord) verloren. Dat is al één keer meer dan in 17 duels onder de in de winterstop ontslagen Co Adriaanse. Het elftal dat 2 weken eerder won bij PSV (6-2) lijkt een gedaantewisseling te hebben ondergaan.

Fotoreportage FC Twente - Feyenoord 0-2

[nggallery id=309]

In het eerste deel waren de beste kansen voor Feyenoord. John Guidetti brak twee keer door, maar stuitte op Sander Boschker. De Twentse doelman, met 41 jaar een routinier in het vak, sloeg ook nog een fraai afstandsschot van Jordy Clasie uit het doel.

De thuisclub stelde er niet veel tegenover. Twee schoten waren er, van Nacer Chadli en Ola John. Beide waren een gemakkelijke prooi voor Erwin Mulder, de keeper van Feyenoord. Verder was het spel van FC Twente slordig en, bovenal, afwachtend.

Dat laatste had waarschijnlijk vooral te maken met de samenstelling van de defensie. Daarin ontbraken, naast vaste doelman Nikolai Michailov, ook het centrale duo Douglas/Peter Wisgerhof en de vaste back Roberto Rosales. Michailov en Wisgerhof waren geblesseerd, de andere twee geschorst.

Nu stonden Rasmus Bengtsson en jeugdspeler Nils Röseler achterin tegen het Rotterdamse gevaar Guidetti. Boschker werd in de gelegenheid gesteld zijn 550e wedstrijd voor FC Twente te spelen. Feyenoord kende een meevaller en dat was dat Karim El Ahmadi, ondanks een blessure, wel speelde.

Kort na de hervatting kwam FC Twente door een eigen treffer op achterstand. Na een voorzet van Jerson Cabral verdween de bal, onder druk van de storende Guidetti, via het hoofd van Röseler achter Boschker.

Daarna werd het onvriendelijker. Guidetti ontsnapte aan rood na een slaande beweging op Röseler. FC Twente kreeg kansen, maar Chadli schoot in het zijnet en John knalde net naast. In de slotfase zette invaller Sekou Cissé Feyenoord op 2-0.


FC Twente - Feyenoord 0-2
0-1 Röseler (49/ed)
0-2 Cissé (86)

Arbiter: Blom
Geel: El Ahmadi, Guidetti

FC Twente: Boschker, Cornelisse (Kuiper/73), Röseler (J.John/84), Bengtsson, Tiendalli, Janssen (Plet/73), Brama, Fer, Chadli, De Jong, O.John.

Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Clasie, El Ahmadi, Trindade de Vilhena, Schaken, Guidetti (Swerts/87), Cabral (Cissé/81).

ANP

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties