Nieuws

FC Twente - Feyenoord 2010 - 2011

FC Twente - Feyenoord 2010 - 2011

FC Twente speelde Zondag 30 Januari 2011 om 14.30 uur in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het duel begon om 14.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld. Bryan Ruiz maakte sinds eind november 2010 weer deel uit van de selectie van FC Twente. Ruiz begint tegen Feyenoord op de bank. Luuk de Jong is niet beschikbaar voor het duel met Feyenoord. De aanvaller liep woensdag in de wedstrijd tegen PSV een bovenbeenblessure op en het duel van vandaag komt voor hem te vroeg. Evenals voor Oguchi Onyewu die een verrekte rugspier overhield aan het bekertreffen met de Eindhovenaren.

Het begin van de eerste helft leverde voor Feyenoord 51% balbezit en 3 schoten op het doel op, waar FC Twente niets tegenover stelde en behoorlijk slap aan de wedstrijd begon. Gaandeweg de eerste helft werd het beter echter kon Feyenoord relatief makkelijk de 0-0 houden.

Swerts zette Feyenoord na de rust verrassend op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van de verdediger belandde prachtig in het doel van FC Twente. Feyenoord speelde in de periode na de treffer alle frustraties van de laatste weken van zich af en had zelfs op 0-2 kunnen komen. Castaignos vond Michailov op zijn pad en even later Georginio Wijnaldum schoot rakelings over. Uiteindelijk moest Wout Brama er een kwartier voor tijd aan te pas komen om Twente op gelijke hoogte brengen. Het was pas de tweede treffer in de eredivisie van de geboren tukker. Even daarvoor had Ruiz zijn rentree gemaakt bij de regerend landskampioen, nadat Costaricaan stond ruim twee maanden aan de kant met een knieblessure.

In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de zege. Theo Janssen schoot een corner bijna in een keer in het doel. Wijnaldum was dichtbij een treffer. Ruiz besliste het duel in de eerste minuut van de blessuretijd met een rake kopbal. De assist bij de winnende treffer was, zoals zo vaak, van Theo Janssen.
(Bron: FCTwente.nu , FCTwente.nl, Nu.nl, Nos.nl (Foto))

Foto's van FC Twente - Feyenoord

Iedereen van Twitter bedankt voor de foto's. (http://twitter.com/Spira49 ,http://twitter.com/johanvanboven, http://www.flickr.com/photos/timo-on-tour en alle anderen)
[nggallery id=145]
Opstelling FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Janssen, Landzaat (John/62), Bajrami (Ruiz/74), Janko, Chadli.
Opstelling Feyenoord: Mulder, Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler, Bruins, Wijnaldum, Leerdam, Biseswar (Simon/85), Castaignos, Cabral.

FC Twente - Feyenoord 2-1, 0-1 Swerts (51), 1-1 Brama (76), 2-1 Ruiz (90+1)

Samenvatting FC Twente - Feyenoord

[youtube]vDXG8lUBBT4[/youtube]

Reacties van de spelers

Get Microsoft Silverlight


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties