Nieuws

FC Twente - Feyenoord 3-0 (2012-2013)

FC Twente - Feyenoord 3-0 (2012-2013)

FC Twente blijft koploper van de Eredivisie. De formatie uit Enschede leefde zondag in de Veste op door Feyenoord met duidelijk verschil te verslaan, 3-0. Enkele dagen eerder had de club van trainer Steve McClaren zich in eigen huis in de beker nog laten verrassen door FC Den Bosch.

Wat veldspel betrof, was er vaak sprake van gelijkwaardigheid. Soms leken de Rotterdammers elkaar zelfs wat beter te vinden. FC Twente echter was aanmerkelijk dreigender en effectiever.

De snelle openingstreffer bracht wat rust en vertrouwen, na enkele turbulente weken. Met wat meer overzicht had er zelfs halverwege iets meer ingezeten voor de thuisclub dan de op zich toch aardige 2-0. De onzorgvuldigheid was echter nog niet geheel verdwenen bij de formatie van McClaren. Belangrijker voor de Engelse coach was waarschijnlijk dat de ogenschijnlijke matheid had plaatsgemaakt voor agressiviteit.

Nacer Chadli maakte er na 9 minuten al 1-0 van. De Belg, vaak ver terugzakkend om het spel vorm te geven, tikte in één beweging raak, na origineel kappen en draaien van Dusan Tadic in de voorbereiding. Uitgerekend Luc Castaignos, de oud-Feyenoorder, zorgde voor 2-0. Hij rondde beheerst een diepe bal van Roberto Rosales af. Het moet voor de veelbesproken, maar nog niet optimaal draaiende spits in zekere zin een bevrijding zijn geweest.


In niets leek FC Twente in elk geval op de formatie die enkele dagen eerder door FC Den Bosch uit het bekertoernooi was gezet. Er stonden andere spelers aan de aftrap, alleen Castaignos was blijven staan, en het elftal straalde ook uit iets te willen rechtzetten. Die instelling werd voor rust al beloond met twee treffers.

Vanzelf ging dat niet. De eerste kans was voor Feyenoord. Jordy Clasie kwam vrij na een foutje van Douglas, maar in het Twentse doel greep Nikolay Mihaylov in. Ook Tonny Vilhena had een aardige poging in huis, maar zag zijn schot geblokt door Douglas.

Na de rust drong Feyenoord wel aan, maar was FC Twente opnieuw gevaarlijker. Tadic zorgde uit een vrije trap voor 3-0, na misgrijpen van doelman Kostas Lamprou.

Samenvatting FC Twente - Feyenoord

FC Twente - Feyenoord 3-0
1-0 Nacer Chadli (9)
2-0 Luc Castaignos (17)
3-0 Dusan Tadic (78)

Arbiter: Vink
Geel: Mathijsen, Castaignos

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid, Janssen (Landzaat/85), Brama, Schilder, Tadic, Castaignos (Bulykin/77), Chadli (Cabral/64).

Feyenoord: Lamprou, Janmaat, De Vrij (Nelom/77), Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Schaken (Achahbar/77), Pellè, Boëtius (Verhoek/62).

AD / RTV Oost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties