FC Twente foutloos langs Dordrecht in weinig vermakelijk duel

De tweede uitwedstrijd van FC Twente stond vanavond gepland in Dordrecht. De Tukkers waren vooraf gebrand op revanche na de zeperd tegen het dodelijk effectieve TOP Oss. Ulrich Bapoh werd gepasseerd, omdat Marino Pusic een andere speelstijl tegen Dordt meer geschikt achtte.

Het begin was rommelig. Opnieuw had FC Twente moeite om de voorste linie te bereiken, dat lukte eigenlijk alleen als Aitor Cantalapeidra die de bal kwam halen. Desondanks leverde dit weinig gevaar op. Het eerste schot van de wedstrijd kwam pas na twaalf minuten en kwam van de voet van Javier Espinosa.

In de 19e minuut kwamen de Tukkers op voorsprong. Peet Bijen werkte een vrije trap van Aitor binnen. Ook de 0-2 werd ingeleid door een vrije trap van Aitor. Het was Antonio Stankov die de bal in zijn eigen doel kopte.

In de tweede helft liet FC Twente het initiatief wat meer aan de thuisploeg. Dordrecht leek aanvankelijk zelfs op 1-2 te komen. Uit de rebound van een vrije trap dichtbij het doel van Drommel werd er gescoord. Maar de vlag was omhoog vanwege buitenspel. De afgekeurde goal deed de moed echter wel toenemen bij de Dordtenaren, er werd meer gevaar gesticht voor het doel van Drommel.

FC Twente had ook nog een aantal kansen, met name via Aitor, om de Dordtse hoop definitief te doen uitdoven. Tegen het einde van de wedstrijd leek Bapoh dit te doen. Een uitbraak die werd ingezet door Espinsoa, die de bal aan Aitor gaf, die op zijn beurt de bal weer terug legde op Espinosa. Bapoh was het eindstation en schoof de bal in het doel. Helaas werd deze afgekeurd vanwege buitenspel, dit bleek na het terugkijken van de beelden geen buitenspel te zijn.

Espinosa nam zijn ploeg bij de hand op zoek naar de 0-3. Daar had de ploeg van Pusic ook verscheidene kansen op, maar geen van deze maakte aanspraak om in het doel te belanden.

FC Twente wint dus in Dordrecht met 0-2 in een nagenoeg foutloze wedstijd. De terugkeer van Peet Bijen centraal achterin leek een positieve uitwerking te hebben op de laatste linie van de Tukkers.

Geel: Maletic, Janssen (FC Doredrecht) - Brama, Ramos, Aitor