Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente gaat in zee met Safesight: “Continu een actueel beeld van wat zich afspeelt in ons stadion”

FC Twente gaat in zee met Safesight: “Continu een actueel beeld van wat zich afspeelt in ons stadion”

FC Twente heeft een overeenkomst getekend met het softwarebedrijf Safesight. Het bedrijf uit Amsterdam ontwikkelt software die registreert dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen de veiligheidsplannen en –afspraken kennen en daadwerkelijk uitvoeren. Algemeen directeur Erik Velderman is blij met de nieuwe partner.

“Voor iedere organisatie is het belangrijk dat alle betrokkenen zich bewust zijn van hun rol en verantwoordelijkheid binnen het veiligheidsproces”, zo laat hij weten op de site van Entertainment Business. “Met Safesight hebben wij continu zicht op de status van onze veiligheidsorganisatie en monitoren we wat goed gaat en wat bijsturing nodig heeft. We weten bijvoorbeeld wie zijn of haar briefing heeft gelezen, of dat de nooduitgangen in alle sectoren zijn gecontroleerd. Daarnaast worden alle meldingen door de verschillende betrokkenen direct in de cloud gelogd. Dat geeft ons continu een actueel beeld van alles wat zich afspeelt in ons stadion.”

“Dat doen we onder andere door iedereen continu over de meest actuele informatie te laten beschikken”, haakt oprichter Edo Haan in. “Denk aan briefings en plattegronden, maar ook aan persoonlijke takenlijsten en uitgewerkte calamiteitenscenario’s. Als je een mooi evenement neerzet voor duizenden mensen, dan heb je ook de verantwoordelijkheid om een veilig evenement te organiseren. Onze software heeft zich bewezen bij festivals en nu maken ook andere organisaties de overstap”, besluit Haan.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op