FC Twente geeft voorsprong uit handen en lijdt in Twentse derby 17e nederlaag van het seizoen

FC Twente en Heracles stonden vanavond tegenover elkaar in Almelo, een wedstrijd tussen de nummer 11 en 16 van de eredivisie. Normaal gesproken staan de Enschedeërs hoger genoteerd op de ranglijst, maar deze keer waren de rollen omgedraaid. Om kans te zien de nacompetitie te ontlopen waren de drie punten noodzakelijk voor de bezoekers. Toch waren het de Heraclieden die na 90 minuten zegevierden.

De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel. De Heraclieden werden voornamelijk gevaarlijk via Brandley Kuwas, maar de verdediging van de Enschedeërs hield stand. Ook omdat het de thuisploeg aan een gedegen afronding ontbrak. Na 45 minuten stond er een doelpuntloze tussenstand op het scorebord. Hoopgevend, want FC Twente begon de voorgaande wedstrijden dominant en kwam in de tweede helft vaak op achterstand.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Opmerkelijk, aangezien Cristian Cuevas al geel pakte in de eerste helft en moeite leek te hebben met Kuwas. In de 50ste minuut was het Adnane Tighadouini die FC Twente op voorsprong schoot. Na een snelle uitbraak van de uitploeg ontstond er een overtal situatie met als eindstation de technisch begaafde aanvaller.

Niet veel later kwam de thuisploeg alweer op de gelijke hoogte. Met een pass van Kuwas over de laatste linie van FC Twente werd deze omspeeld. De bal vond uiteindelijk de inglijdende Kristoffer Peterson in de 57ste minuut. In de 63ste minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Robin Pröpper kopte de bal hoog richting het doel van de bezoekers. Adam Maher stond op de lijn maar kon niet voorkomen dat de bal het net toucheerde.

Mounir El Hamdoui liep in de rust al warm en maakte in de 72ste minuut zijn rentree na blessureleed, hij verving Tighadouini. Gertjan Verbeek koos dus voor een twee-spitsen-systeem met Boere en El Hamdaoui. Later werd Jos Hooiveld nog ingebracht voor Tom Boere, maar het mocht allemaal niet baten voor FC Twente. FC Twente verloor in Almelo met 2-1.

[google]Morgenavond spelen degradatieconcurrenten Roda en Sparta tegen elkaar Kerkrade.