Nieuws

"FC Twente geen schim meer van de ploeg van 2011"

"FC Twente geen schim meer van de ploeg van 2011"

Aanstaande zondag staat in de Amsterdam ArenA de 'topper' tussen Ajax en FC Twente op het programma. De Telegraaf blikt terug op het duel tussen Ajax en FC Twente van 15 mei 2011, die de Enschedeërs met 3-1 verloren. Volgens de krant is de Enschedese ploeg wel verder afgekalfd dan die van de Amsterdammers.

"De tukkers zijn in vergelijking met die bewuste dag in mei veel verder afgetakeld dan de Amsterdamse opponent", schrijft Erik van Haren van De Telegraaf. "Zowel op sportief als financieel vlak is FC Twente geen schim meer van de ploeg die in 2011 net naast het tweede landskampioenschap op rij greep."

Toenmalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme trok na dat seizoen naar Al-Shabab in Saudi-Arabië, waarna het wanbeleid bij de Tukkers begon. Onder Co Adriaanse en Steve McClaren, die na het ontslag van Adriaanse teruggekeerde, leefde de Enschedese ploeg op te grote voet.

[google]De Telegraaf kijkt ook naar de bepalende spelers van toen. Uitblinker Bryan Ruíz, vorig jaar nog uitkomend voor PSV, heeft nu een uitzichtloze positie bij het Engelse Fulham dat speelt op het tweede niveau. Luuk de Jong stapte in 2012 over naar Borussia Mönchengladbach, maar speelt inmiddels bij koploper PSV. Alleen Nacer Chadli is terechtgekomen bij een aansprekende club, alleen is de Belgische aanvaller in tegenstelling tot voormalig Ajax-middenvelder Christian Eriksen niet uitgegroeid tot zeer bepalende speler.

De basisploeg van FC Twente die afgelopen zaterdag met 3-1 verloor van Excelsior was gemiddeld 23 jaar en 29 dagen, ruim twee jaar jonger dan het elftal dat in 2011 verloor van Ajax: 25 jaar en 250 dagen. Met Orlando Engelaar trok FC Twente afgelopen zomer nog wel een routinier aan, maar de 35-jarige middenvelder is niet meer bij machte om de ploeg op sleeptouw te nemen. "De Tukkers zijn in enkele jaren tijd getransformeerd van een kampioenskandidaat tot een modale subtopper. Zo snel kan het gaan", besluit de krant.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties