Nieuws

FC Twente hekkensluiter op ranglijst over 2015

FC Twente hekkensluiter op ranglijst over 2015

FC Twente kreeg zojuist van de KNVB te horen dat het wederom drie punten in mindering heeft gekregen vanwege het niet nakomen van de afspraken die zijn gemaakt in het plan van aanpak. Het is de tweede keer in iets meer dan een maand tijd dat FC Twente deze sanctie opgelegd krijgt. Door de drie punten aftrek gaat FC Groningen FC Twente voorbij op de ranglijst en moeten de Tukkers het nu doen met de elfde plek. [google]

Kijken we naar het aantal punten dat FC Twente bij elkaar heeft gevoetbald in 2015 dan komen we uit op slechts 12 punten. Zonder punten aftrek zou de ploeg van Alfred Schreuder op de 15e plek staan op de ranglijst over het kalenderjaar 2015. Door de in totaal zes punten aftrek is FC Twente nu de ploeg met het minst aantal punten behaald in het jaar 2015. Een schamele zes punten blijven over, één punt minder dan de tegenstander komend weekend Go Ahead Eagles.

Met nog vijf wedstrijden te gaan zijn de degradatie play-off plekken dichterbij dan de play-off plekken om Europees voetbal. Het gat naar de nummer 16 NAC Breda is 8 punten terwijl het verschil met de nummer 7 van de ranglijst sc Heerenveen momenteel 11 punten bedraagt.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties