FC Twente - Helsingborgs IF 1-3 2012-2013

FC Twente heeft vanavond haar laatste Europese wedstrijd van dit seizoen met 1-3 verloren. Dusan Tadic zorgde voor de enige Twentse treffer. Voor zowel FC Twente als het Zweedse Helsingborgs IF deed deze wedstrijd er niet meer toe, want beide teams konden zich vooraf al niet meer kwalificeren voor de volgende ronde van de Europa League.

Met het oog op het eredivisieduel van aankomende zondag tegen PSV besloot trainer Steve McClaren zijn beoogde basiself voor het duel in Eindhoven vanavond rust te geven. Nacer Chadli maakte na ruim een maand afwezig te zijn geweest wegens een enkelblessure zijn rentree voor FC Twente. Verder koos de Engelsman veelal voor jonge spelers. Uitgerekend de oudste man aan Twentse zijde, Denny Landzaat, ging na zes minuten al in de fout. Zijn pass op het middenveld kwam in de voeten van Mahlangu terecht. Mahlangu speelde de bal vervolgens op Djurdic, die van een relatief grote afstand de debuterende Poolse doelman Bednarek wist te passeren: 0-1.

Sterkt oogde FC Twente niet in de eerste helft, wat al snel resulteerde in een grotere achterstand. In de 21e minuut kon Bedoya na gestuntel in de verdediging bij FC Twente de 0-2 binnenschieten. Daarna kwam FC Twente wel eens in de buurt van de goal van de Zweden, maar tot echt gevaar leidde dit niet. Vlak voor rust kwamen er aan beide kanten nog kansen op een doelpunt. Eerst was het het schot van Serum dat net naast het doel van Bednarek belandde, daarna gaf FC Twente-aanvaller Born een prima voorzet, maar stond er echter niemand op de juiste plek om deze bal binnen te tikken.

Na rust, toen veel supporters al hadden besloten om het stadion te verlaten, bleef het spel van FC Twente slordig. Toch werd het gevaar dat van de Tukkers af kwam vlak na rust iets groter. Lang hield deze kleine opleving niet stand. In de 66e minuut was het de slecht spelende Breukers die zijn directe tegenstander Bouaouzan liet lopen, waardoor hij de bal vervolgens voor kon geven en Serum de 0-3 binnen kon tikken.

Hoewel het spel van FC Twente absoluut niet best was, wist FC Twente middels een vrije trap van Tadic toch nog iets terug te doen. De vrije trap van de Serviër ging dwars door de muur van de Zweden heen waardoor de bal in het doel achter doelman Hansson belandde. In de slotfase van deze wedstrijd was FC Twente voortdurend in het strafschopgebied van Helsingborgs IF te vinden, om zo het verlies misschien nog iets dragelijker te maken. Succesvol was dit echter niet, waardoor de wedstrijd eindigde met een 1-3 stand op het scorebord.