FC Twente - Heracles 2010 - 2011

Op 19 Januari 2011 begon FC Twente aan haar 1e wedstrijd van het jaar tegen Heracles Almelo. Omdat het tijdstip van de wedstrijd tussentijds "even" naar voren was verplaatst had Vak P een melding paraat voor alle mensen die iets vroeger van hun werk moesten vertrekken:"Heef U het nu ook door– 18:45 uur – de Commercie gaat voor".

In de eerste 45 minuten had FC Twente de streekgenoot al op beslissende achterstand van 3-0 gezet. Voor een groot deel was Marc Janko daarvoor verantwoordelijk. De spits uit Oostenrijk scoorde twee doelpunten en bereidde er één voor.

De thuisclub toonde zich in alle opzichten daadkrachtiger dan de opponent uit Almelo, die dit seizoen in uitwedstrijden nog weinig presteerde. Voor het oog voetbalde Heracles soms aardig mee, maar echt gevaarlijk was het elftal van trainer Peter Bosz nauwelijks. Wel was er een schot van Mark-Jan Fledderus, gestuit door Nikolai Michailov in het Twentse doel.

Al na vier minuten kwam de kampioen op voorsprong. Janko tikte zijn eerste binnen, op aangeven van Luuk de Jong. In de laatste fase van de eerste helft kwamen er nog twee treffers bij. Eerst scoorde De Jong uit een pass van Janko. Daarna maakte Janko er 3-0 van, nu op aangeven van Roberto Rosales.

FC Twente miste de zieke Theo Janssen én Bryan Ruiz, herstellende van een operatie aan de knie. Daarentegen debuteerde Oguchi Onyewu, de Amerikaanse verdediger die in de winterstop werd gehuurd van AC Milan. Hij speelde links in de verdediging. In de aanval stond de jeugdige Ola John in de basis.

Ook na de hervatting was Janko succesvol. De voormalige topschutter van Red Bull Salzburg, bezig aan zijn eerste seizoen in Enschede, zette zijn elftal na ongeveer een uur op aangeven van Peter Wisgerhof op 4-0. Na een fout bij Heracles achterin maakte de Oostenrijks international er vervolgens 5-0 van. Daarna kreeg hij een publiekswissel. In de slotfase maakte Emir Bajrami na lang blessureleed zijn rentree bij FC Twente.
(Bron: Ad.nl)