FC Twente - Heracles Almelo 3-2 2012-2013

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen 'buurman' Heracles Almelo winnend afgesloten. Hoewel de weersomstandigheden niet ideaal waren, was FC Twente de betere ploeg in deze wedstrijd. Nacer Chadli, Edwin Gyasi en invaller Luc Castaignos zorgden voor de doelpunten aan Twentse zijde.

In de eerste helft van deze derby had FC Twente niet het beste spel, maar wel verreweg de beste kansen. Toch was het Heracles dat in de 20e minuut op voorsprong kwam. De vrije trap van Marko Vejinovic ging langs de muur van FC Twente waardoor de bal via de binnenkant van de paal het doel van Boschker in rolde. Ruim vijf minuten later was het weer gelijk door een doelpunt van Nacer Chadli. Brama kon de zwakke uittrap van Pasveer onderscheppen en gaf vervolgens een goede pass op Chadli, die de bal achter doelman Pasveer kon schieten.

Na de 1-1 ging FC Twente door met aanvallen. Zo kreeg Bulykin de kans om FC twente op voorsprong te zetten, maar kreeg hij de bal niet goed op zijn hoofd. Vlak voor rust krijgen zowel de Almeloërs als de Enschedeërs nog kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar wisten zij deze beiden niet te benutten.

In de tweede helft was FC Twente wat kansen betreft heer en meester. Heracles-doelman Remco Pasveer, die naar verluid in de belangstelling van FC Twente staat, was een sta-in-de-weg voor de Enschedeërs. In de 62e kwam FC Twente dan eindelijk op voorsprong door een doelpunt van Edwin Gyasi, die vandaag in de basis startte. Lang hield deze voorsprong echter niet stand, want nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant alweer in het net. Thomas Bruns, die in de jeugdopleiding voor FC Twente uitkwam, zorgde voor de gelijkmaker.

Uiteindelijk was het invaller Luc Castaignos die voor de winnende treffer zorgde. Chadli kon de bal vanaf het middenveld meenemen naar voren en gaf hem uiteindelijk breed op Castaignos, die de bal binnen wist te schieten. Hoewel het er op leek dat Nacer Chadli bij het ontvangen van deze bal buitenspel stond, keurde arbiter Braamhaar de goal goed.

In de slotfase liet FC Twente zich terugzakken waardoor er iets meer ruimte voor Heracles ontstond, maar in echte grote problemen kwamen de Enschedeërs niet, waardoor de wedstrijd met een 3-2 stand eindigde.

Verdediger Rasmus Bengtsson ontbrak vandaag wegens ziekte.

Samenvatting FC Twente - Heracles 3-2