FC Twente houdt punt over aan matig treffen met Vitesse

Voor de tweede keer deze week moesten de manschappen van Gertjan Verbeek aantreden voor een eredivisie-duel. Nadat er op bezoek bij NAC drie punten werden meegenomen naar Enschede, kwam vanavond Vitesse op bezoek. De concurrentie liet eerder op de avond punten liggen, waardoor de Tukkers goede zaken konden doen bij een overwinning.

Beide ploegen traden aan in een 5-3-2 formatie, twee terughoudende teams in het vooruitzicht dus. De thuisploeg begon frivool en wist via Fredrik Jensen op een 1-0 voorsprong te komen. Een schitterende aanval, waarbij Assaidi en Jensen zich als uitstekend duo bewezen ging hieraan vooraf. Vervolgens werd het tempo teruggeschroefd en wist Vitesse in de 28e minuut via Mount op gelijke hoogte te komen. De Twentse verdediging zag er opnieuw niet zeker uit bij dit tegendoelpunt.

De tweede helft was van beide kanten niet hoogstaand. Waar Vitesse veelvuldig de bal in bezit had, wist het weinig gevaar te stichten. Het thuispubliek liet duidelijk van zich horen, maar FC Twente miste stootkracht. Het duel verdiende geen winnaar en werd dan ook met een remise besloten.

De volgende wedstrijd die voor FC Twente op het programma staat, is het bekerduel met Ajax aankomende woensdag. De zaterdag erop is Excelsior in Rotterdam de laatste tegenstander voor de winterstop.