Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente-icoon onder de indruk: “Ik krijg er kippenvel van”

FC Twente-icoon onder de indruk: “Ik krijg er kippenvel van”

FC Twente degradeerde afgelopen seizoen na 35 jaar aanwezigheid uit de eredivisie. De degradatie van de Tukkers gaat clubicoon Eddy Achterberg aan het hart, maar desondanks overheerst het trotse gevoel bij de 71-jarige oud-middenvelder.

FC Twente verkocht tot dusver meer seizoenskaarten dan in het afgelopen seizoen. “Ik krijg er kippenvel van”, vertelt Achterberg in gesprek met de TC Tubantia. “We hebben tientallen supportersverenigingen. Zelfs in Duitsland, dat is uniek. Sponsoren leggen zo een halve ton neer voor een skybox. Dat zul je bij andere clubs in de eerste divisie echt niet zien.”

FC Twente werd onlangs door de gemeente en investeerdersgroep – dankzij een miljoeneninjectie – van een dreigend faillissement behoed. Dit zorgde voor woede onder vele supporters van andere voetbalclubs. “Ik merk dat dat gevoel leeft”, vervolgt Achterberg. “En ik snap het ook. Er zijn fouten gemaakt, achteraf kun je dat goed zien. Maar op het moment dat we successen boekten, was iedereen enthousiast”, aldus Achterberg.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op