FC Twente in een kolkende Grolsch Veste uitgeschakeld voor de KNVB beker

FC Twente is in de eerste ronde van de KNVB beker uitgeschakeld door FC Utrecht. In de kolkende Grolsch Veste ging de ploeg van René Hake met 1-3 onderuit tegen de ploeg van Tukker Erik ten Hag. In de eerste helft kwam FC Utrecht tegen de verhouding op 0-1. Een afstandsschot werd van richting veranderd en passeerde de kansloze Nick Marsman. De 0-1 was tevens de ruststand.

[google]Na rust was het FC Twente dat aandrong en in de 54e minuut maakte Enes Ünal de gelijkmaker. Het was alweer zijn zesde treffer voor FC Twente. De Turks international kreeg de bal gelukkig voor de voeten nadat de vrije trap van Yeboah op de muur stuitte. Het afmaken van de kans was vervolgens een koud kunstje. Na de 1-1 zette FC Twente aan en ging vol op jacht naar de overwinning. Het kreeg ook kansen, maar keeper de Ruiter was vandaag een grote sta-in-de-weg. Gedurende de tweede helft werd steeds duidelijker dat de bezoekers veel fitter waren. Zowel Ünal als Yeboah moesten worden gewisseld en ook andere spelers kregen last van pijntjes.

In de 88e minuut was het Haller die FC Twente de genadeslag gaf. Het was een discutabel doelpunt omdat de grensrechter de ingooi eerst gaf en FC Twente en binnen een fractie alsnog aan FC Utrecht. De ingooi belandde voor de voeten van Haller die de bal in het dak jaagde. In de 93e minuut gooide FC Utrecht de wedstrijd definitief op slot door de 1-3 te scoren.

Marsman, Ter Avest, Thesker, Bijen, Trajkovski, Van der Heyden, Klich, Jensen, Celina, Yeboah (85. Ede), Ünal (76. Oosterwijk).