Wedstrijdverslag

FC Twente in seizoensopener onderuit tegen Excelsior

De jaargang 2016/2017 is ook voor FC Twente van start gegaan. Vanavond kwam Excelsior op bezoek in de Grolsch Veste. Scheidsrechter Mulder blies om 19.45 uur op de fluit om de wedstrijd op gang te brengen. De Tukkers startten zonder hun nieuwe aanvoerder Stefan Thesker, maar met nieuweling Dejan Trajkovski.

Voor de wedstrijd had Vak-P een fraaie sfeeractie voorbereid. Toch waren het de Kralingers die op voorsprong kwamen. In de 13e minuut opende Kevin Vermeulen de score. Het was de eerste kans die Excelsior wist te produceren. Ondanks het hoge percentage balbezit aan Twentse kant (70-80%) waren het de bezoekers die pas echt gevaarlijk konden worden uit de omschakeling. Hake greep snel in en wisselde Mokotjo in de 25e minuut voor Tim Hölscher. De Zuid-Afrikaan schijnt al niet helemaal fit aan de wedstrijd te zijn begonnen.

[google]Na een kwartier voetballen in de tweede helft was het opnieuw raak voor de Kralingers. Ondaan schoot de 0-2 in de touwen in de 61e minuut. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar in de 82e minuut scoorde Jari Oosterwijk de aansluitingstreffer en leek het weer een wedstrijd te gaan worden. Het was echter niet genoeg om de punten eerlijk te verdelen of er drie in Enschede te houden. FC Twente verliest haar openingswedstrijd van 2016/2017 met 1-2 van Excelsior