FC Twente kan geen potten breken in Alkmaar en verliest vierde wedstrijd op rij

De derde wedstrijd onder leiding van Gertjan Verbeek werd in Alkmaar gespeeld tegen AZ. De twee voorgaande wedstrijden waren niet gelukkig voor de geboren Deventenaar, en ook tegen AZ hadden de Tukkers weinig in te brengen. Met een 5-3-2 formatie stond er in eerste instantie een solide verdedigingsblok, maar deze werd geslecht door de thuisploeg: 2-0.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Na een aantal korte, snelle combinaties in de elfde minuut was de Twentse verdediging uitgespeeld en kwam Weghorst oog in oog met Brondeel te staan. Echter schoot hij op het lichaam van de Belgische sluitpost. Het waren vervolgens ook de Alkmaarders die regelmatig op de deur klopten. FC Twente hield vooral tegen en probeerde vanuit de omschakeling gevaar te stichten.

[google]Bij tijd en wijle kwamen de Tukkers aan voetballen toe en hielden teven stand tegen de speldenprikken van de thuisploeg. Er werd gerust bij een 0-0 stand.In de eerste 45 minuten pakte Thomas Lam een gele kaart en zal hierdoor de wedstrijd tegen Ajax missen.

Aan het begin van de tweede helft was het spelbeeld onveranderd, al leek FC Twente wat beter in de wedstrijd te komen. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een tikje van Liendl werd er een discutabele penalty toegekend aan AZ: 1-0. Vijf minuten later was het Van Overeem die na een goede aanval voor de 2-0 tekende.

Tom Boere tekende nog voor de 2-1, maar deze werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de arbiter. Volgende week zaterdag ontvangt FC Twente Ajax in de eigen Grolsch Veste.