FC Twente kan goed begin niet doorzetten en verliest van ADO Den Haag

Een uitverkocht stadion met enkel fans van de tegenstander; dat was de situatie waar FC Twente mee te dealen had in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Vaste spits Tom Boere was niet inzetbaar. Daar stond tegenover dat Oussama Assaidi zijn rentree maakte. Uiteindelijk bleek ook ADO een maatje te groot voor dit FC Twente.

De Tukkers begonnen goed en kwamen al vroeg op voorsprong via gelegenheidsspits Fredrik Jensen. ADO dacht in minuut 36 op gelijke hoogte te komen via Bjørn Johnson, maar hij stond in buitenspelpositie. In de extra tijd van de eerste helft kwamen de Hagenezen alsnog naast de uitploeg. Assaidi leverde de bal in en diezelfde Johnson schoot onberispelijk raak.

De thuisploeg begon fel aan de tweede helft. Dat leverde voor de ploeg uit Den Haag de nodige kansen op, maar de manschappen van Marino Pusic hielden stand. Af en toe kwam FC Twente eruit via een doorbraak, maar het ontbrak zoals wel vaker dit seizoen aan de afronding.

Maar ook deze wedstrijd zat het er niet in voor de ploeg uit Enschede. Een lange bal van achteruit, Johnson die aanneemt en de bak over Drommel heen wipt. Hiermee was de voorsprong voor de 'groen-gelen' uit Den Haag een feit. In de slotfase werd FC Twente nog gevaarlijk. Jos Hooiveld - ingebracht voor Jeroen van der Lely - had in de slotfase dé kans op de 2-2, maar stapte te laat in waardoor de bal naast rolde.

Op het moment van schrijven staat concurrent Sparta met 3-0 achter tegen Vitesse. Hadden de Tukkers nog iets willen bewerkstelligen, dan had het vanavond gekund. Helaas mocht het niet baten.