FC Twente klopt VfL Osnabrück met 2-1

In Hengelo speelde FC Twente vanmiddag een oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück, dat uitkomt in de Duitse 3. Liga. Het leverde geen problemen op voor de nummer 3 uit de Eredivisie, dat vrij eenvoudig met 2-1 won.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd. De ploeg maakte een gretige indruk en speelde bij vlagen goed voetbal. Luka Djordjevic opende al vroeg de score. De aanvaller wist knap het net te vinden na een snel genomen vrije trap van Felipe Gutiérrez. Diezelfde Gutiérrez zorgde na ruim een half uur spelen voor de 2-0.

Na rust kwam de van een knieblessure herstelde Quincy Promes in de ploeg voor Jesús Corona. In de 60e minuut werden er nog eens tien wisselspelers het veld ingestuurd, waaronder Torgeir Børven en Bilal Ould-Chikh die daarmee hun officieuze debuut voor FC Twente maakten. In de slotseconde scoorde VfL Osnabrück nog een eretreffer, waarna er meteen afgefloten werd.

2-1 VfL Osnabrück (90')

Opstelling FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Gutiérrez, Tadic; Corona (Promes 46'), Djordjevic, Mokhtar.

Opstelling vanaf 60e minuut: Bednarek, Breukers, Wisgerhof, Martina, Koppers; Pelupessy, Eghan, Hölscher; Promes, Børven, Ould-Chikh.