FC Twente komt opnieuw niet tot scoren en verliest laatste oefenduel voorbereiding

Vanmiddag werd de laatste wedstrijd van FC Twente in de voorbereiding afgewerkt in 3 maal 45 minuten. De Tukkers traden aan tegen 1. FSV Mainz 05 in een leeg stadion. De wedstrijd was, op verzoek van de Duitse autoriteiten, niet toegankelijk voor publiek. De club uit Enschede kwam er weinig aan te pas. In een niet al te hoogstaande wedstrijd wist Mainz twee keer te scoren tegenover nul doelpunten van FC Twente.

In de eerste drie kwartier waren beide teams nog duidelijk zoekende. Veel meer dan een aantal kansjes over en weer bracht dit dan ook niet op. Wel werd duidelijk dat FC Twente achterin eens te meer beter staat dan voorin. In de voorste linie werden er weinig potten gebroken, achterin liet Brondeel zien een betrouwbare sluitpost te zijn en greep o.a. Trajkovski een aantal keer foutloos in.

In de tweede 45 minuten waren weinig verschillen met de eerste te zien. Het enige verschil was dat de thuisploeg wat beter in de wedstrijd leek te komen en FC Twente wat meer onder druk werd gezet. Stukje bij beetje werd Mainz ook steeds gevaarlijker voor het doel van FC Twente. Brondeel werd een aantal keer goed getest. Maar ook na 90 minuten waren beide doelmannen niet gepasseerd. 0-0.

In de 95ste minuut komt Mainz op voorsprong. Na een kwartier spelen in de derde helft haalt Jeroen van der Lely een speler onderuit in de Twentse 16 meter. Een penalty was het gevolg en deze werd zonder al te veel inspanning benut: 2-0. Daarmee was meteen de eindstand bepaald. FC Twente liet ook in de derde helft na om de doelman van Mainz te testen. Isaac Buckley-Ricketts maakte in deze fase wel zijn eerste minuten in het shirt van de Tukkers.

[google]Opstelling: Brondeel, Ter Avest, Bijen(46/Andersen) , Thesker (c), Trajkovski, Holla (77/V.d. Heyden), Laukart, F. Jensen, Gjorgjev, Kvasina, Boere

Opstelling 3e 45 minuten: Hengelman, Andersen (c), Bijen, R. Jensen, Schmidt, Van der Lely, Roemeratoe, Trotman, Buckley-Ricketts (110/Grootenhuis), George, Oosterwijk

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.