FC Twente krijgt drie penalty's tegen in laatste oefenwedstrijd tegen Al Taawon

FC Twente speelde vanavond de laatste wedstrijd in de oefenreeks ter voorbereiding op het seizoen 2018-2019. Bij FC Twente debuteerde het drietal Ramos, Monsalve en Ricardinho in de basis. Het werd een bijzondere wedstrijd want Al Taawon kreeg maar liefst drie penalty's. Toch verloor de ploeg van Pusic niet.

FC Twente kwam al in de derde minuut op een 1-0 achterstand. Het doelpunt werd gemaakt uit een penalty en kwam op naam van Benitez. Slechts vier minuten later bracht Smith de Tukkers weer op gelijke hoogte. De 1-1 leek de ruststand te gaan worden tot Al Taawon in de 45e minuut wederom een strafschop kreeg. Deze werd net als de eerste benut door Benitez waardoor FC Twente ging rusten met een 2-1 achterstand.

FC Twente begon goed aan de tweede helft en maakte in de 55e minuut gelijk via Cantalapiedra. In de 62e minuut kreeg de tegenstander een derde strafschop. Deze keer was het Drommel die als winnaar uit de bus kwam. Hij pareerde de inzet waardoor het 2-2 bleef.

Na iets meer dan een uur spelen mocht Boere zijn opwachting maken. Hij viel in voor Oosterwijk. In de 74e mocht ook Maria invallen. Hij verving doelpuntenmaker Cantalapiedra. Ook Trotman kreeg nog speelminuten. Hij viel zes minuten voor tijd in voor Ricardinho. De wissels hadden geen invloed op de uitslag want het bleef bij 2-2.