FC Twente krijgt in slotfase nieuwe nederlaag te verwerken

FC Twente heeft zaterdagavond niet weten te winnen van Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel leed de ploeg van trainer Gonzalo García een 2-1 nederlaag, na een late treffer van Bryan Smeets.

Het was een wedstrijd met twee gezichten, want in de eerste was Sparta de betere ploeg en in de tweede helft FC Twente. De bezoekers hadden het dan ook aan doelman Joël Drommel te danken dat de 0-0 op het scorebord stond bij de rust.

Zo wist de goalie een poging van Abdau Harroui puik te redden, maar ook Ragnar Ache was dichtbij. De spits stuitte op Drommel die de bal via de lat overwerkte.

Na de thee viel het eerste doelpunt snel. Halil Dervisoglu kon op Drommel af, nadat de defensie van FC Twente niet helemaal bij de les was. Er leek een luchtje van buitenspel aan te hangen, maar de Sparta-aanvaller mocht door en wist de goalie van FC Twente te passeren: 1-0.

Niet snel daarna kreeg Calvin Verdonk de bal voor de voeten na een voorzet van Aitor Cantalapiedra. In twee instanties werkte de linksback de bal achter de prima keepende Tim Coremans.

FC Twente nam het duel over en kreeg via Wout Brama nog een kans op de voorsprong, ware het niet dat Coremans puik redde. Sparta-aanvaller Lars Veldwijk kreeg in de tegenstoot de uitgelezen kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten, maar de spits schoot wild naast.

Het spel golfde in de slotfase, waarin beide ploegen voor de winst wilden gaan, op en neer. Dit leidde niet tot grote kansen en het duel leek dan ook op een 1-1 af te stevenen. In de 84ste minuut kreeg Julio Pleguezuelo echter de rode kaart, na interventie van de VAR, vanwege een vermeende elleboogstoot, waarna FC Twente met tien man verder moest.

Sparta wist te profiteren van de overtalsituatie, want in de slotfase was het Smeets die op prachtige wijze de 2-1 maakte. Het leek zelfs nog erger te worden voor de ploeg van García, want Sparta dacht nog een strafschop te krijgen, maar de VAR nam de enige juiste beslissing door de gegeven strafschop terug te draaien.