FC Twente krijgt pak slaag in oefenwedstrijd tegen promovendus

FC Twente heeft haar eerste nederlaag geleden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club uit Enschede werkte woensdagavond een oefenwedstrijd af tegen promovendus FC Emmen, maar ging met maar liefst 1-5 onderuit.

Al na acht minuten kwam de bezoekende ploeg op voorsprong namens Wouter Marinus. Tien minuten later kreeg FC Emmen een penalty, welke feilloos werd benut door voormalig FC Twente-spits Cas Peters. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3 via Alexander Bannink, die eveneens een verleden heeft bij de Tukkers.

FC Emmen begon sterker aan de tweede helft dan FC Twente. Vlak na de aftrap tekende Wouter Marinus voor de 0-4. In de 61ste minuut schoot Wout Brama namens FC Twente een strafschop binnen en zette de tussenstand op 1-4. Enige tijd later werd FC Twente-trainer Marino Pusic weggestuurd, nadat hij zijn ongenoegen over de wedstrijdleiding uitte. In de slotfase maakte Jafar Arias er nog 1-5 van en besliste zo de eindstand van de wedstrijd.