FC Twente krijgt te weinig tegen landskampioen PSV

Lang leek het erop dat FC Twente minimaal één punt over zou houden aan de thuiswedstrijd tegen landskampioen. Tot zes minuten voor tijd stond het 1-1 en was het FC Twente dat meer aanspraak maakte op de 2-1. Toch was het PSV dat in de 84e minuut de 1-2 scoorde. Tot overmaat van ramp scoorde Pereiro twee minuten laten ook nog eens de 1-3. Hiermee was de uitslag ietwat geflatteerd en kregen de Tukkers, met name op basis van de tweede helft, te weinig.

In de eerste helft had PSV het overwicht met maar liefst 71% balbezit. Toch hield het jonge FC Twente goed stand mede omdat PSV zeer slordig speelde. Vlak voor rust was het eerst Luuk de Jong die een grote kans kreeg, maar de bal compleet verkeerd raakte. Enkele minuten later probeerde Oosterwijk het van verre afstand. Zijn bal ging naast. Het resulteerde in een 0-0 ruststand.

De tweede helft begon spectaculair. In de 49e minuut werd een doelpunt van Luuk de Jong terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Eén minuut later weigerde Blom FC Twente een strafschop te geven toen een PSV'er het schot van Oosterwijk overduidelijk met de hand pareerde. Twee minuten later was het Luuk de Jong die wederom scoorde. Deze keer werd zijn treffer wel goedgekeurd.

[google]Slechts zes minuten na de 0-1 van De Jong was het FC Twente dat de stand weer gelijk trok. Wie anders dan Hakim Ziyech zag zijn schot gepareerd worden door Zoet, maar wist de rebound wel te benutten. In de 63e minuut, slechts één minuut na zijn invalbeurt, had Cabral dé kans op de 2-1. Zijn inzet werd echter gekeerd door de voet van Zoet die de andere hoek indook.

FC Twente ging op jacht naar de 2-1, maar zes minuten voor tijd was het PSV dat tegen de verhouding de 1-2 scoorde. Het was Locadia die de bal in de verre hoek voorbij Drommel werkte. Alsof het nog niet genoeg was scoorde PSV in de 86e minuut ook nog de 1-3. Deze treffer kwam op naam van Pereiro. Het was tevens de eindstand.

Drommel, Ter Avest, Uvini, Bijen, Van der Lely, Gutierrez, Mokotjo, Ziyech, Hölscher (72. Tapia), Agyepong (62. Cabral) en Oosterwijk.