FC Twente lijdt dertiende competitienederlaag tegen sc Heerenveen

FC Twente heeft opnieuw een nederlaag geleden in de eredivisie. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek ging zaterdagavond op bezoek bij sc Heerenveen, en ging daar met 1-0 onderuit.

In de zestiende minuut leek sc Heerenveen dicht bij de openingstreffer. Arber Zeneli liet de verdedigers van FC Twente achter zich en ging op doelman Joël Drommel af, echter was het schot van mindere kwaliteit. Enkele minuten later legde Stijn Schaars namens de Friezen aan voor een vrije trap, maar de poging zeilde over het doel van de Tukkers. Na ruim een half uur spelen was Zeneli wederom dicht bij de 1-0. Ook ditmaal werd zijn inzet gekeerd door Drommel. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een 0-0 ruststand.

Na rust maakte Cristián Cuevas het even spannend. De Chileen wilde de bal terugkoppen naar Drommel, maar werkte deze bijna in het eigen doel. In de 66ste minuut kwam sc Heerenveen op voorsprong nadat verdediger Daniel Høegh een vrije trap met zijn hoofd omzette in een doelpunt. Luttele minuten later werd deze score bijna verdubbeld door Zeneli, echter was Drommel opnieuw de sta-in-de-weg. Vlak voor het eindsignaal kreeg FC Twente namens Fredrik Jensen nog een kans op de gelijkmaker, echter wist de Fin de bal niet tussen de palen te schieten. Hiermee eindigde de wedstrijd in 1-0 in het voordeel van de Friezen.