FC Twente lijdt eerste nederlaag in voorbereiding op het seizoen 2017-2018

FC Twente heeft haar derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met een ruime nederlaag afgesloten. De club uit Enschede ging met 0-3 onderuit tegen SV Meppen op het terrein van SC Erica.

Al na vijf minuten kwam SV Meppen op een 0-1 voorsprong, nadat Marcel Gebers de bal binnen tikte op aangeven van Martin Wagner. In de 33ste minuut verdubbelden de Duitsers de score, het doelpunt kwam op naam van Patrick Prosipal. Drie minuten later schoot Danny Holla namens FC Twente een vrije trap tegen de onderkant van de lat, echter stuiterde de bal voor de lijn terug het veld in en bleef de score intact. 0-2 was tevens de ruststand.

[google]In de rust besloot trainer René Hake het roer om te gooien en met een nagenoeg compleet nieuw elftal het veld op te stappen, in de hoop nog enig resultaat uit de wedstrijd te slepen. Enkele minuten na de aftrap van de tweede helft kwam SV Meppen echter al op 0-3. Verder gebeurde er vrijwel niets noemenswaardigs in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-3.

Opstelling FC Twente: Brondeel, Van der Lely, Thesker, Bijen, Trajkovski, Holla, Van der Heyden, Laukart, Vučkić, Boere, George.

Opstelling tweede helft: Brondeel, Ter Avest, Hooiveld, Browning, R.Jensen, Grootenhuis, Vankan, Frimann (72. Schets), Oosterwijk, Roemeratoe, Trotman.