FC Twente lijdt kostbare nederlaag op bezoek bij VVV-Venlo

FC Twente ging zondagmiddag in de eredivisie op bezoek bij VVV-Venlo. De ploeg van trainer Gonzalo García begon goed aan de wedstrijd, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

In het eerste halfuur was FC Twente de partij met de grootste kansen, echter kwam VVV-Venlo in de 34ste minuut via Peter van Ooijen op voorsprong. Slechts twee minuten later tekende Elia Soriano namens de thuisploeg voor de verdubbelingstreffer. Vlak voor rust deed FC Twente via Haris Vuckic iets terug en zochten beide ploegen de kleedkamers in bij een 2-1 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Joël Latibeaudiere een opgelegde kans om de Tukkers op gelijke hoogte te zetten. Na een individuele actie van Aitor Cantalapiedra zag de Engelsman zijn inzet vlak langs de verkeerde kant van de paal schieten. Beide ploegen creëerden nog enkele kansen, maar wisten het doel niet te vinden. De wedstrijd eindigde in 2-1 in het voordeel van VVV-Venlo.