FC Twente lijdt onnodige nederlaag tegen Heracles, Berggreen scoort voor het eerst

FC Twente is haar ongeslagen status kwijt. De ploeg van Gonzalo Garcia verloor in de eigen Grolsch Veste met 3-2 van aartsrivaal Heracles Almelo. Wederom speelde de VAR een belangrijke rol in de wedstrijd.

In de eerste helft kwam de thuisploeg volkomen verdiend op een 1-0 voorsprong via Aitor. De assist kwam op naam van Espinosa. Diezelfde Espinosa dacht de 2-0 te scoren, maar zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege hands.

FC Twente was de bovenliggende partij, maar door slecht aansluiten van Verdonk kon Dessers alleen op Drommel af en scoorde uit het niets de 1-1. Dit leek de ruststand te gaan worden, echter was het PSV huurling Mauro Junior die in blessuretijd van het eerste bedrijf de 2-1 wist te scoren. Het was totaal tegen de verhouding in. Ook was er discussie of er voor het doelpunt geen overtreding werd gemaakt op Selahi. Knoester ging op de enkel staan van de Albanees, maar de VAR weigerde in te grijpen.

In de tweede helft ging FC Twente op zoek naar de gelijkmaker, maar wist het zelden door de Almelose muur te breken. In de blessuretijd scoorde invaller Berggreen de aansluitingstreffer. Het was de eerste treffer van de Deen in dienst van FC Twente. Pas daarna ging het tempo echt omhoog bij FC Twente, maar de gelijkmaker bleef uit.

Door de nederlaag is FC Twente haar ongeslagen status kwijt en ziet het Heracles Almelo tot op één punt naderen. De ploeg staat nog wel derde, maar de rest van de 16 eredivisieclubs moet nog in actie komen.