FC Twente lijdt ruime nederlaag in thuiswedstrijd tegen AZ

FC Twente heeft opnieuw een nederlaag geleden in de eredivisie. Na de eerdere 1-0 verliespartij op bezoek bij sc Heerenveen, ging de ploeg van trainer Gertjan Verbeek woensdagavond met 0-4 onderuit tegen AZ.

Al in de tiende minuut kwam AZ op 0-1. De Alkmaarders kregen een penalty nadat middenvelder Haris Vučkić zijn tegenstander binnen de zestien onderuit duwde en hiervoor een gele kaart ontving. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Alireza Jahanbakhsh. Na ruim een halfuur spelen was FC Twente dicht bij de gelijkmaker, doordat doelman Marco Bizot alle nodige moeite had met een vrije trap van Adam Maher. Beide ploegen gingen de rust in bij een 0-1 tussenstand.

Vlak na rust kreeg AZ een gigantische kans om de score te verdubbelen. Wout Weghorst werd met een voorzet bediend, echter schoof hij de bal van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal. Luttele minuten later kreeg AZ namens Mats Seuntjens opnieuw een opgelegde mogelijkheid. De middenvelder speelde zich vrij van de verdediging, maar wist zijn actie niet te bekronen met een doelpunt. In de 69ste minuut leek FC Twente via Haris Vučkić op gelijke hoogte te komen, echter zag de Sloveen zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Jonas Svensson. In de 74ste minuut ontving Cristián Cuevas zijn tweede gele kaart na een harde tackle, en werd ook Verbeek naar de tribune gestuurd. Vlak voor het einde van de wedstrijd zette Wout Weghorst AZ alsnog op 0-2 en zelfs 0-3. Ook Alireza Jahanbakhsh tekende nog voor de 0-4 en bepaalde hiermee de eindstand van de wedstrijd.

Scoreverloop:
10' 0-1 Jahanbakhsh (P)
89' 0-2 Weghorst
90+1' 0-3 Weghorst
90+3' 0-4 Jahanbakhsh

[google]Gele kaarten:
9' Vučkić (TWE)
60' Cuevas (TWE)
60' Jahanbakhsh (AZ)
64' Svensson (AZ)
82' Lam (TWE)

Rode kaarten:"
74' Cuevas (2x geel)

Drommel; Ter Avest (84' Van der Lely), Bijen, Lam, R. Jensen, Cuevas; Maher (80' Kvasina), F. Jensen, Vučkić; Boere, Tighadouini (74' Laukart).